Irene Hofhuis (Van der Feltz advocaten) over mooie dialogen

Overstapper van de week is Irene Hofhuis. Hofhuis is sinds 1 september 2023 als advocaat verbonden aan Van der Feltz advocaten in Den Haag. Zij is gespecialiseerd in het vastgoedrecht, met een focus op het huurrecht. Hofhuis was hiervoor verbonden aan act Fort Advocaten in Amsterdam.

Delen:

Irene Hofhuis

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Dit jaar ben ik verhuisd naar Den Haag met het plan hier op termijn ook te gaan werken. Na een leuk oriënterend gesprek bij Van der Feltz had ik zo’n positieve indruk dat er al gauw een tweede gesprek volgde en de keuze snel gemaakt was. Het is qua mensen een relatief jong kantoor dat naar mijn indruk met zijn tijd meegaat en een mooie praktijk heeft, waar ik verwacht mijn kennis goed kwijt te kunnen. Na een hartelijke ontvangst loop ik nu een paar dagen rond op kantoor en merk ik dat er een goede en open sfeer heerst. 

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?
De beslissing was eigenlijk vrij makkelijk. Mijn plan was aanvankelijk om nog wat langer te wachten met een overstap, maar zoals ik al zei waren de gesprekken bij Van der Feltz zo leuk dat ik snel overtuigd was. Het is natuurlijk gek om afscheid te nemen van Amsterdam nadat ik daar lang advocaat ben geweest, maar ik heb zin om bij Van der Feltz te gaan werken en verwacht weer veel te kunnen gaan leren dankzij alle kennis die er in huis is.

Welke zaak is u het meest bijgebleven?
Een zaak over de uitleg van een contractuele bepaling, waarin we echt hebben moeten ‘vechten’ voor onze cliënt. We stonden de verhuurder bij, die in hoger beroep de bewijsopdracht kreeg ten aanzien van de door haar voorgestane uitleg. Het financiële belang was groot en ook de huurder zette alles op alles. Een complicerende factor was dat onze cliënt als opvolgend verhuurder niet betrokken was geweest bij de onderhandelingen. Alle partijen die dat wel waren, waren terughoudend met informatie. We hebben flink moeten speuren, tot in de archieven van de oorspronkelijk verhuurder aan toe. Na getuigenverhoren voor een kritisch hof, is de uitleg van onze cliënt gelukkig gevolgd.

Welk boek las u het laatst?
“Wat het hart verwoest” van John Boyne (‘De jongen in de gestreepte pyjama). De hoofdpersoon wordt in het conservatieve Ierland van de tweede helft van de vorige eeuw geboren. Boyne beschrijft de sfeer in het Ierland van die tijd en de homohaat waar de hoofdpersoon regelmatig het slachtoffer van is, zelfs nog in New York in de jaren tachtig. Daar word je dus niet vrolijk van. Maar Boyne weet dit zo mooi te combineren met humor, vooral in de dialogen, waarin hij de conservatieve-/machopersonages zulke absurde teksten laat uitkramen, dat ik tegelijkertijd erg om sommige passages heb moeten lachen. Heel knap geschreven dus en echt een aanrader.

Welk beroep had u uitgeoefend als u niet voor de advocatuur gekozen had?
Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in menselijk gedrag en heb overwogen psychologie te studeren. Als advocaat komt die interesse ook van pas. Het is natuurlijk een heel inhoudelijk vak, maar voor een groot deel ook ‘mensenwerk´. Een paar jaar geleden heb ik een coachingsopleiding gedaan, waarna ik advocaat-stagiaires ben gaan coachen. Ik vind dit erg leuk om te doen. Het is interessant en leuk om te horen hoe de huidige generatie jonge advocaten het werk ervaart en in elk gesprek leer ik ook iets over mezelf. Daarnaast ben ik me er nog meer bewust van geworden hoe belangrijk het is om goed te luisteren, ook als advocaat. 

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven