Italianen kopen Nederlandse warmte

Het Italiaanse, beursgenoteerde Ariston Group, actief in verwarming en koeling, neemt de Nederlandse en Duitse branchegenoot Centrotec Climate Systems over voor 703 miljoen euro en circa 41,4 miljoen aandelen in de Ariston Group. De transactie versterkt de positie van de Ariston Group in Europa, met name in Duitsland (met het merk Wolf) en Nederland (met de merken Brink en Ned Air).

Delen:

Adviseurs Ariston Holding: Houthoff (Michiel Pannekoek, Jetty Tukker, Philippe König, Gerrit Oosterhuis, Anouk Boutens, Jessica den Dekker, Saskia Hoek, Jori de Goffau, Daniël Stuijt, Ralph de Kruijf), Clifford Chance (Duitsland), KPMG, Equita SIM, CC&Soci, Goldman Sachs

Adviseurs Centrotec SE: Freshfields Bruckhaus Deringer (Kai Hasselbach, Max Alles, Sandra Jung, Victoria Müller, Thomas Wessely, Amaryllis Müller, Klaus Kowalski, David Beutel, Martin Rehberg) Centrotec inhouse (Christian Eggert)

Michiel Pannekoek, dealmaker voor Houthoff: “Ariston Group is al jaren een cliënt van Houthoff en wij hebben hen bij veel mooie transacties bijgestaan. Zo adviseerden we in 2014 bij de overname van de Achterhoekse cv-fabrikant ATAG Verwarming. Ook stonden we ze vorig jaar bij rond de beursgang aan Euronext Milaan. Het mooie aan deze transactie is dat Ariston Group, van oudsher een familiebedrijf dat onder leiding van de Merloni-familie is doorgegroeid tot een wereldleider in haar branche, Centrotec als nieuwe belangrijke aandeelhouder krijgt, tevens vertegenwoordigd in het bestuur van Ariston Group. Wij hebben er alle vertrouwen in dat deze ontwikkeling en samenwerking ten goede komt aan de Ariston Group en dat de − in grote mate overlappende − gemeenschappelijke doelen voor de betrokken stakeholders verwezenlijkt worden.”

Jetty Tukker, dealmaker voor Houthoff: “Ariston Group is al sinds lange tijd gericht op verantwoord ondernemen en haar sociale voetafdruk. Met deze transactie breiden ze hun aanbod van duurzame verwarmingssystemen verder uit en wordt een belangrijke stap gezet in de richting van haar ESG-doelstellingen. Wij vinden het mooi om te zien dat Ariston Group op deze manier actief toewerkt naar het behalen van deze doelstellingen.
Het interessante aan deze transactie is de betaling van de koopprijs in zowel een geldbedrag als in aandelen. Een gedeelte van de aandelen zal direct worden toegelaten tot de notering van Ariston Group. Het andere gedeelte zal binnen twaalf maanden na closing tot de notering worden toegelaten. Op deze manier wordt de closing van de transactie niet opgehouden door de notering van de nieuwe aandelen. Ook de betrokkenheid van de vele teams was een opvallend onderdeel van de transactie. De goede samenwerking en afstemming tussen de teams bleek zeer bevorderlijk voor een goed en efficiënt proces. Hierdoor was het mogelijk om met de vele betrokken teams binnen een korte periode naar signing toe te werken. Kortom, een bijzondere internationale deal met een interessant Nederlands aandeel.” 

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven