LinkedIn-post Vera (21) doet Jari (20) popelen mee te doen aan juridische ratrace

Delen:

Afgelopen zondag scrollde Jari, rechtenstudent aan de Universiteit Utrecht, wat doelloos op zijn telefoon en opende voor de verandering eens de LinkedIn-app. Hij vertelt hoe hij daar een bericht zag van Vera, een in vergetelheid geraakt werkgroepgenootje uit zijn eerstejaarsvak Inleiding Strafrecht: ze had afgelopen zomer een stage afgerond bij een Zuidaskantoor.

“Toen ik dat zag stond ik eigenlijk direct te popelen tientallen motivatiebrieven te schrijven voor allerlei stages en business courses. Elk groot kantoor is ook zo fundamenteel anders. Als je die brieven schrijft is het soms zo relatable om alle verschillende kantoorprofielen te lezen! Ik denk zelf ook altijd aan ‘praktische oplossingen voor complexe problemen’. Vanochtend bij het ontbijt nog twijfelde ik of ik meer zin had in een banaan of in een appel. Ik kon niet kiezen, dus heb ik ze maar bij elkaar in de blender gegooid. Zo’n actie ademt natuurlijk Houthoff”, aldus de twintigjarige Utrechter.

Jari heeft grootse plannen: “Met de stagevergoeding van de meeste kantoren kan ik precies een muffe zolderkamer van 7m² huren in de buitenwijken van Tuindorp”, glundert hij trots. “Als ik het goed speel, houd ik zelfs nog genoeg over om óm de week één latte macchiato te halen bij het hippe koffietentje naast het kantoor. Dat is toch even lekker je week beginnen.”

Zijn toekomst is naar eigen zeggen al uitgestippeld. Jari hoopt na een master in Corporate Law direct hoge ogen in de advocatuur te gooien. “Het liefst zou ik dan elke werkdag op kantoor slapen, dan hoef je ook niet meer weg na een lange dag. Bovendien, zo’n hoogpolig tapijtje ligt zo slecht nog niet.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Ook interessant:

Scroll naar boven