Maak kennis met onze nieuwe ambassadeur: Abel Canoy

Abel Canoy is deze maand als ambassadeur begonnen bij Mr. Studenten. We kennen hem al een beetje omdat hij onlangs Student-stagiair van de week was, maar natuurlijk willen we nog wel wat meer over hem te weten komen. Daarom een paar extra vragen voor Abel.

Delen:

Weet je al wat je met je studie wil doen en wat je master wordt?
Ik ben rechten gaan studeren omdat ik strafpleiter wilde worden en dit is niet veranderd. Ik zit in het laatste jaar van mijn bachelor en ik kom erachter dat er heel leuke verschillende strafrechtmasters door het hele land zijn. Om maar wat te noemen: in Utrecht kies je bij de master strafrecht een specialisatie; bijvoorbeeld strafrecht in combinatie met criminologie of forensische psychiatrie.
Daarnaast zijn er in Rotterdam en Groningen heel mooie toga-masters waarbij je stages loopt bij kantoren, het OM of de rechterlijke macht. Prachtige ervaringen wellicht in het vooruitzicht. Eerst nog even een keuze maken.

Wat is jouw favoriete arrest?
Nu ben ik wel een juridische nerd, maar ik heb geen favoriet arrest zoals ik een favoriete voetbalclub of pasta heb. Ik vind het wel een heel leuke vraag, dus na een kort solo-overleg kom ik uit bij het ‘Hoornse taart’-arrest.
Ik houd van geschiedenis en af en toe van true crime-verhalen. Ik zeg af en toe, want ik heb vaak het idee bij true crime-podcasts en -documentaires dat het alléén maar gaat om de sensatie. Daar houd ik niet van. Dat voelt mij zo SBS6-achtig aan.
Terugkomend op de vraag: het verhaal van het ‘Hoornse taart’-arrest zou evengoed een smeuïge ‘murder mystery’ kunnen zijn. Maar als ik het alleen maar heb over de setting en de bijzondere wijze van het plegen van een moord, doe ik het arrest te kort. Het arrest was toentertijd baanbrekend en heeft een rechtsontwikkeling in het leven geroepen die vandaag de dag nog van groot belang is. En dat voor een strafzaak uit 1911!

New York of jouw studentenstad?
Ik zou mijn studententijd nergens anders willen beleven dan in Groningen. De stad is zo heerlijk eigenwijs, afgelegen maar toch beroemd. Getekend door de universiteit en studentenverenigingen en bovenal: het uitgaansleven kent geen verplichte eindtijden. Van dat laatste wordt door menig Groninger student driemaal weeks misbruik gemaakt.
Daarnaast weet ik niet op welke New Yorkse campus ik Nederlands recht kan volgen. En dit is voor mij altijd een must geweest!

Wat is het nadeel van een rechtenstudie?
“Oh, studeer je rechten? Haha wat is artikel 4?”

Wat vind jij de beste uitvinding van de eeuw?
Ik ben een millennial, dus ik zou niet weten wat ik zonder het internet zou moeten. Al helemaal wat betreft studie: arresten, artikelen, de Leidraad voor juridische auteurs, enzovoort. Ik ben een soms wat chaotische student (lees: persoon), dus als ik al deze bronnen niet constant voorhanden zou hebben op mijn laptop, had ik in de UB moeten wonen.

Lees hier het interview dat we met Abel hadden toen hij Student-stagiair van de week was.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven