Michiel René van ’t Landt over de arbitragejurist als heldentenor

Mr. van de week is Michiel René van ’t Landt (43). De senior legal counsel van het Nederlands Arbitrage Instituut is een van de deelnemers van ARIA, een talentenjacht voor operavocalisten van Omroep MAX.

Delen:

Michiel van 't Landt Nederlands Arbitrage Instituut-01522c49

Hoe kwam u ertoe om zich op te geven voor dit programma?
Dat was eigenlijk bij toeval. Tijdens mijn verhuizing vanuit Londen had mijn stiefvader Omroep MAX aanstaan en toen zagen wij plotseling een oproep voor ARIA. Ik heb me dezelfde dag aangemeld en heb ook dezelfde week nog auditie gedaan. Het ging allemaal heel snel!

U zong ‘E lucevan le Stelle’ uit de opera Tosca van Giacomo Puccini. Waarom koos u voor die moeilijke aria?
Het is sowieso één van mijn favoriete aria’s en ik heb voor ARIA ook auditie gedaan met dit stuk. De keuze is uiteindelijk samen met de programmaleiding tot stand gekomen.

Mario Cavarandossi bezingt zijn liefde voor Tosca en de angst voor de naderende dood. Hoe moeilijk is het om deze twee emoties in één zangpartij te leggen?
Onder de omstandigheden in de Westergasfabriek vond ik dat best heel lastig. Normaal gesproken sta ik naast een piano te zingen, maar nu had ik te maken met een choreografie in combinatie met camerawerk en een orkest op de achtergrond. Ik heb dus vooral geprobeerd om het verlangen, verdriet en wanhoop van Cavarandossi in mijn ogen tot uitdrukking te brengen. 

De juryleden waren positief kritisch. Tania Kross zei: “Een royale tenorstem is inparkeren met een vrachtwagen, je moet heel subtiele dingen doen. Je bent nu een bestelbus, maar je hebt het in je om een vrachtwagen te worden.” Volgens Henk Poort zit in uw lichaam een schat, die u nog onvoldoende laat horen. Herkenbaar?
Uiteraard klinkt dit bekend en ben ik de afgelopen jaren bezig geweest om die schat aan te spreken. Waar op het conservatorium in Londen de focus lag op het ‘egaliseren’ van de stem, ben ik momenteel met Miranda van Kralingen bezig om meer natuurlijke projectie aan te brengen en nog betere ademsteun te gebruiken in de hoogte.

Hoe reageerden uw collega’s? Nog een aria gezongen op kantoor?
Mijn collega’s zijn super enthousiast en zorgen er tevens voor dat mijn werkzaamheden worden opgevangen, wanneer dat nodig is. Ik heb nog niet op kantoor gezongen, omdat wij nog veel vanuit huis werken.

Als u het voor het zeggen had dan?
Ik hoop dat ik naar aanleiding van het programma wat concerten zou mogen zingen en misschien een keer een hele rol. Het belangrijkste is dat opera als kunstvorm aandacht krijgt. Ik ben erg voorstander van het wegnemen van drempels.

Wat of wie is in uw juridisch bestaan uw bron van inspiratie?
Ik heb in Londen een diepe voorliefde ontwikkeld voor (internationale) arbitrage en dat is vooral gekomen door de lessen van David Brynmor Thomas QC en Marion Smith QC.

Wat is over u niet bekend, wat wel interessant is?
Op 10/11-jarige leeftijd had ik de keuze om fulltime te trainen op Sportcentrum Papendal. Ik was erg fanatiek met tennis bezig. Helaas waren de faciliteiten destijds nog niet dusdanig ontwikkeld dat fulltime sporten op goede manier te combineren viel met de middelbare school.

Welke juridische website raadpleegt u vaak?
Kluwer Arbitration Blog

Welk boek las u het laatst?
Oryx and Crake van Margaret Atwood

Wat staat er op uw bucketlist?
Vooral heel veel genieten en veel van de wereld zien!

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven