Monika Scekic, Friso Leenman, Sera Hendrix en Floor Vaessen zijn allen werkstudent bij Greenberg Traurig Amsterdam. Ze delen graag hun ervaring.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Waarom heb je voor Greenberg Traurig gekozen?
Sera en Friso kijken allebei terug op een geslaagde studentstage, waarna ze ook graag als werkstudent aan de slag wilden gaan. De grote verscheidenheid in rechtsgebieden en dat je niet aan een afdeling bent gebonden, wordt als aanzienlijke meerwaarde gezien. Sera geeft aan dat studenten de mogelijkheid krijgen om zichzelf verder te ontwikkelen en een goede indruk kunnen krijgen welk rechtsgebied het beste bij hun past. Floor en Monika laten weten dat de ondernemersmentaliteit ook aanspreekt. “Het unieke aan GT vind ik dat het kantoor al vanaf de start van je carrière de focus legt op ondernemerschap. Je krijgt veel verantwoordelijkheden en ruimte om jezelf te ontwikkelen”, aldus Floor.

Wat vind je van de sfeer bij Greenberg Traurig?
Voor Sera was de sfeer een van de redenen terug te komen als werkstudent: “Het is een kantoor waar hard wordt gewerkt aan grote interessante zaken, maar waar ook ruimte is voor gezelligheid. Ik werd al meteen betrokken bij uitjes en borrels en ik voelde me al snel onderdeel van het team. De deuren staan altijd open en je kunt bij iedereen binnenlopen als je vragen hebt.” Dit wordt beaamt door Monika die zegt dat ze de sfeer op kantoor erg prettig vindt en dat je bij iedereen terecht kunt voor werkgerelateerde vragen of een gezellig praatje. Ook Friso sluit zich hierbij aan: “Je wordt direct betrokken bij lopende zaken. Ondanks het feit dat er bij GT hard wordt gewerkt, is iedereen uiterst vriendelijk en behulpzaam.”

Wat zijn je voornaamste werkzaamheden?
De werkzaamheden verschillen per werkstudent. De gebruikelijke werkzaamheden van Friso zijn het maken van besluitvorming en notariële akten. De laatste tijd is hij voornamelijk bezig met het uitzoeken van juridische vraagstukken en het bijhouden van ontwikkelingen in wet- en regelgeving. Monika is vooral bezig met jurisprudentie en literatuuronderzoek ten behoeve van de (eigen) samenstelling van memo’s, dagvaardingen en overeenkomsten. Daarnaast woont ze (online) werkbesprekingen bij. Floor is pas een paar dagen geleden begonnen. Tot nu toe heeft ze vooral geholpen met het uitzoeken en structureren van argumenten voor een kort geding. Sera haar werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het schrijven van adviezen en het opstellen van memoranda van processtukken en contracten, het verrichten van juridisch onderzoek en het beantwoorden van juridische vraagstukken.

Meekijken aan de zijlijn? Meedoen!
Heb je het grootste gedeelte van je studie achter de rug? Met een studentstage of werkstudentstage kun je de praktijk en ons kantoor leren kennen. Je leert veel, je leert snel. In een team met de meest ondernemende advocaten van Nederland. Heb je interesse om bij ons aan de slag te gaan of ben je op zoek naar meer informatie, neem contact op met onze HR-adviseur Vanessa Hilhorst via hilhorstv@gtlaw.com of +31 61 267 6789.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top