Mr. Satire | Boris Johnson enthousiast over zijn nieuwe juridisch experimentje ‘brexit’

Delen:

De kiezers van het Verenigd Koninkrijk hebben er enthousiast voor gekozen hun land als eerste in een alleraardigst juridisch experimentje te werpen, liefkozend de ‘brexit’ gedoopt. Boris Johnson, leider van de Conservatieve partij en minister-president van het Verenigd Koninkrijk is uitzinnig. Hij hoopt zijn onderzoeksresultaten volgend jaar te publiceren in het nog op te richten Great Imperial Legal Journal of the Independent British Islands. “Wie weet houden we er straks zelfs twee landen aan over. Tel uit je winst!”, aldus de verheugde Johnson.

Hoewel hij zich een dag voor de stemming nog even in een restaurantvriezer verstopte om een interview te vermijden, stond Johnson onze redactie graag te woord: “Er is in de juridische literatuur al zoveel geschreven over de invloed van het Europese Unierecht op nationale rechtsstelsels, maar niemand heeft het erover wat er zou gebeuren als het ineens wegvalt. Het leek mij daarom eigenlijk wel leuk om onze eilandjes in een uniek onderzoekje gooien. Al die linkse universiteiten schrijven over de ernstige gevolgen die het zal hebben, maar dat is indoctrinatie, hoor. Bovendien, zijn dingen als consumentenbescherming en die drie miljoen banen die gelinkt zijn aan de EU in ons land nou echt zo belangrijk? Ons nieuwe juridisch blad gaat geschiedenis schrijven.”

Johnson is verheugd om aan de vooravond van de juridische wetenschap te staan. Het einde van het jaar is bijna nabij, en dat betekent nieuwe kansen. Hij voegt toe: “vooral een no-deal zou uiterst boeiend zijn, in naam van de wetenschap natuurlijk, hoor. Stiekem hoop ik daarop, maar wellicht dat we nog proberen het op een akkoordje te gooien voor iets als export met de rest van Europa. Anders krijgen wij straks ook boze boeren, zoals bij jullie”, aldus de goedlachse Brit.

De deadline voor brexit is nu 31 januari 2020. Johnson hoopt het onderzoek uiterlijk een jaar na het uittreden voltooid te hebben.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ook interessant:

Scroll naar boven