Mr. van de donderdag: Cees Boskamp

Cees BoskampMr. van de dag is Cees Boskamp, deken van de balie Den Bosch. Hij organiseert vanavond een stadswandeling door Den Bosch voor deelnemers aan het jaarcongres van de Nederlandse Orde van Advocaten dat morgen wordt gehouden.

Wat moeten we ons voorstellen bij een stadswandeling die rond 22.30 uur begint, en nadat eerst een ontvangst en vervolgens een buffet heeft plaatsgevonden? En kunt u iets vertellen over de route en de hoogtepunten onderweg?
De wandeling voert langs de Sint Jan die op dat moment echter gesloten is. Het is wel toegestaan om een gebedje naar boven te schieten (een schietgebedje) in verband met een nog lopende zaak waar menig advocaat in verwikkeld is. Daarna leidt de wandeling naar het Paleis van Justitie dat echter ook gesloten is. Niet gesloten is het cellencomplex in het Paleis van Justitie, dat speciaal die avond ook ruimte biedt aan advocaten.
De stadswandeling vindt zijn hoogtepunt in een bezoek aan een drietal/viertal cafés gelegen aan de Parade dan wel in de directe omgeving.

Wat is de verwachte eindtijd van de wandeling?
Dat is afhankelijk van de moed en het doorzettingsvermogen van de deelnemers in verband met het jaarcongres van de volgende ochtend ‘De advocaat: held van de rechtsstaat’.

Op welke manier kunnen potentiële deelnemers zich voorbereiden?
De deelnemers kunnen zich het beste voorbereiden op de stadswandeling door het lezen van een schelmenroman uit de tijd van Breughel.

Wie is in uw juridisch bestaan uw bron van inspiratie?
Het hoogtepunt uit mijn juridische carrière was de ontbinding van een koopovereenkomst met een gemeente van een omvangrijke boerderij, die eerder aan een projectontwikkelaar was verkocht.

Welk wetsartikel vindt u het mooist?
Het mooiste wetsartikel is artikel 5 E.V.R.M.

Welke juridische website raadpleegt u vaak?
De website www.rechtspraak.nl wordt door mij vaak geraadpleegd.

Welk boek las u het laatst?
Het laatste boek dat ik gelezen heb: nachttrein naar Lissabon van Pascal Mercier.

Met wie zou u een gevangeniscel willen delen?
Het liefst zou ik een gevangeniscel delen met vrouwe justitia, al dan niet geblinddoekt.

Weet u een goede Mr. van de Dag? Mail ons: redactie@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven