Mr. van de week: drs. Mark Diebels

Delen:

Mark ZegersMr. van de week is drs. Mark Diebels, advocaat bij Klijn Zegers van Osch Advocaten in Tilburg. Diebels gaat vanaf 1 september 2009 zijn praktijk drie maanden neerleggen om vanaf Tilburg via Parijs naar Dakar te fietsen. Het doel is onder andere om op deze manier geld op te halen voor het goede doel ‘Right to Play’.

Hoe bent u op het idee voor deze tocht gekomen?

Een jaar of drie geleden wees een collega op een stukje in de krant over een groep fietsers die deze tocht maakte. ‘Echt iets voor jou!’ vond hij. Toen ik me er in ging verdiepen bleek dat te kloppen: een iets extremere uitdaging dan gemiddeld om op een exotische plek te komen.’

Hoe ver is het fietsen, Tilburg-Parijs-Dakar?

De tocht zelf is ruim 7.500 kilometer, zeg maar twee keer de Tour de France achter elkaar. Daarvoor hebben wij 75 dagen uitgetrokken. Inclusief rustdagen komt dat uit op gemiddeld 120 km per dag. Let wel: bij weer en wind, de Pyreneeën over, door het Atlasgebergte in Marokko en de Sahara van Mauritanië. In Dakar wacht gelukkig een koel Senegalees biertje!’

U laat zich sponsoren voor het goede doel, Right to Play. Waarom dit doel?

Right to Play is opgezet door schaatskampioen Johann Olav Koss, en probeert via sport en spel de leefomstandigheden van kinderen in de Derde Wereld te verbeteren. De gedachte dat wij met onze sportieve inspanningen daaraan bijdragen kan net dat extra steuntje in de rug zijn, bij die ene loodzware beklimming.

Wat gebeurt er met het geld dat uiteindelijk wordt opgehaald?

Via http://opnaardakar.punt.nl en bankrekening 70.71.43.225 t.n.v. M.C. Knoop is al een behoorlijk bedrag binnengehaald, maar meer is natuurlijk welkom. Het mooie is namelijk dat met dit sponsorgeld lokaal coaches en docenten worden opgeleid. Die kunnen dan structureel bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling van kinderen, opbouw van hun zelfvertrouwen, leren samenwerken, enz. We gaan een concreet project in Mali steunen, een buurland van Senegal.

Zijn juristen goede fietsers?

Een goede fietser zet door en heeft uithoudingsvermogen. Ik denk dat dat voor veel juristen ook op gaat.

Wie is in uw juridisch bestaan uw bron van inspiratie?

Voor mij geen juridische Idols a.u.b. Ik kan groot respect hebben voor een advocaat die uit een zaak precies die argumenten haalt die erin zitten. Het is echt geen gegeven dat dat altijd gebeurt.

Welk wetsartikel vindt u het mooist?

Artikel 1 Gw. Niet eens zozeer als ‘politiek correct’ antwoord, maar vooral de worsteling in de praktijk om van gevallen ‘gelijke gevallen’ te maken.

Welk wetsartikel het slechtst?

‘Artikel 7: 685 lid 11 BW: het appélverbod bij ontbinding van de arbeidsovereenkomst. Voor een kapotte auto kun je naar de HR en terug, maar voor een ontbinding van een twintigjarig dienstverband moet je genoegen nemen met de beslissing van één rechter. Ik snap waarom appél is uitgesloten maar ik vind het niet meer van deze tijd.

Welke juridische website raadpleegt u vaak?

Voor mijn arbeidsrechtelijke praktijk bezoek ik dagelijks OpMaat Arbeidsrecht. Verder bezoek ik ook Wetten.nl en Rechtspraak.nl.’

Welk boek las u het laatst?

The accident man van Tom McCain, een superspannende vijfsterrenthriller over de dood van Lady Di.

Met wie zou u een gevangeniscel willen delen?

Heel eerlijk gezegd: met mijn vriendin Maartje. Als we deze tocht samen kunnen volbrengen, dan overleven we zelfs een levenslange gevangenisstraf, hahaha!

Weet u een goede Mr. van de Week? Mail ons: office@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven