Mr. van de week: Ellen Omvlee

Delen:

Ellen Omvlee

© Norbert Twisker

Mr. van de week is Ellen Omvlee, Interim Legal Counsel bij NIG Ondernemingsrecht. Omvlee gaat met haar vriend en dochter een fietstocht van 6000 kilometer maken voor een goed doel. Ze vertrekken op 1 april 2010.

Hoe bent u op het idee gekomen voor deze tocht?

Mijn vriend en ik houden ervan om in onze vakanties wandeltrektochten te maken. Na de komst van onze dochter hebben we het wandelen even in de ijskast gezet, maar het begon toch weer te kriebelen. Nu gaan we op de fiets. Met de kleine mee is dat wat ons betreft toch iets praktischer.

Hoe lang duurt de tocht?

We vertrekken vanuit onze woonplaats Huizen, met een omweg via Valencia, naar Santiago de Compostela en dan fietsen we weer terug naar Huizen. Voor deze tocht van ongeveer 6000 kilometer trekken we vier en een halve maand uit.

Voor welk doel laat u zich sponsoren? Waarom dit doel?

Kort nadat we hadden besloten dat we zouden gaan, voelden we ook sterk de behoefte om met deze tocht geld in te zamelen voor een goed doel. Mijn zus heeft Multiple Sclerose (MS) en daarmee lag het voor de hand dat onze keuze op een goed doel zou vallen dat iets doet voor mensen met MS. Dat is Stichting MS-Anders geworden. Deze stichting ondersteunt mensen met MS en hun naasten en financiert onderzoeken naar mogelijke genees- en behandelwijzen van MS.

Wat gebeurt er met het geld dat uiteindelijk wordt opgehaald?

De volledige opbrengst van onze inzamelactie gaat naar een medisch wetenschappelijk onderzoek aan het Universitair Medisch Centrum Groningen. Er wordt gezocht naar mogelijkheden de door MS toegebrachte schade te herstellen, iets dat tot nu toe nog niet mogelijk is. Op www.wielenopweg.nl is hierover meer informatie te vinden en ook over hoe men ons kan sponsoren.

Zijn juristen goede fietsers?

Daarover is mij niets bekend. Of ik een goede fietser ben? Met een goede basisconditie zal ik een heel eind komen, zeker als ik de tijd heb!

Wie is in uw juridisch bestaan uw bron van inspiratie?

Mijn directe collega’s, met wie ik graag spar over juridische vraagstukken.

Welk wetsartikel vindt u het mooist?

Het eerste dat in mij op komt is artikel 6:248 BW, de aanvullende en beperkende werking van de redelijkheid en billijkheid.

Welk wetsartikel het slechtst?

Ik heb een hekel aan overbodige wetsartikelen, waarin zaken zijn geregeld die ook aan de verantwoordelijkheid van de burger of de ondernemer zouden kunnen worden overgelaten.

Welke juridische website raadpleegt u vaak?

Rechtspraak.nl, recht.nl en verder diverse pagina’s met juridische vacatures, om te speuren naar leuke nieuwe opdrachten.

Welk boek las u het laatst?

ChiRunning van Danny Dreyer, over blessurevrij hardlopen. Nooit geweten dat je een heel boek kunt schrijven over hardlopen. Het is nog leuk om te lezen ook!

Met wie zou u een gevangeniscel willen delen?

Ik heb het liefst mijn vriend en dochter dicht bij me, maar natuurlijk gun ik hen de vrijheid. Als ik mijn cel dan toch moet delen, dan wel graag met een optimist!

Weet u een goede Mr. van de Week? Mail ons: office@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven