Mr. van de week: Erwin Bouwman

Delen:

Erwin BouwmanMr. van de week is Erwin Bouwman, Directeur van Legal People. Onder de noemer Web Working Women heeft Legal People het initiatief genomen om vrouwelijke juristen die thuis voor de kinderen zorgen actief in het arbeidsproces te houden. Hiertoe is een online systeem ontwikkeld, waardoor zij vanuit huis hoogwaardig juridisch advieswerk kunnen blijven doen.

Is dit een logische uitbouw van de activiteiten van Legal People dat zich vanouds op de bovenkant van de markt richt?

Door deze nieuwe dienstverlening van Web Working Women kunnen wij ervaren juristen voor onze opdrachtgevers inzetten die anders niet meer aan het arbeidsproces zouden kunnen deelnemen. Dit zijn voormalig advocaten en bedrijfsjuristen met minimaal 5 jaar werkervaring. Zij passen dus precies binnen de activiteiten van Legal People.

Noem eens een voorbeeld waaruit het voordeel blijkt van deze nieuwe dienstverlening?

Naast de flexibiliteit die deze dienstverlening de Web Working Women biedt, zien wij een erg mooi voordeel voor vrouwelijke juristen die meegaan met hun man, die wordt uitgezonden naar het buitenland. Zij hoeven dankzij dit initiatief hun eigen carrière niet te onderbreken ten behoeve van de zijne. Via ons systeem kunnen zij ook vanuit het buitenland juridisch werk blijven doen. Er zijn al verschillende aanmeldingen bij ons binnen gekomen vanuit het buitenland.
Voordeel voor onze klanten is dat zij een hoogwaardige juridische dienstverlening krijgen tegen een zeer scherp tarief.

Hoeveel vrouwen zouden hierin geïnteresseerd zijn?

Ons doel is om een netwerk te bouwen waarin wij honderd vrouwelijke juristen aan het werk hebben. Er hebben zich binnen een week 35 vrouwen aangemeld voor ons netwerk en er komen dagelijks nieuwe aanmeldingen bij.

Moet je per se moeder zijn om te mogen meedoen?

Wij hebben dit netwerk in eerste instantie opgezet voor moeders, die ervoor kiezen hun carrière te onderbreken ten behoeve van de kinderen. Hun talent en ervaring hoeven nu niet voor de juridische markt verloren te gaan. Door hen flexibiliteit aan te bieden is het verrichten van juridische werkzaamheden goed te combineren met hun zorgtaak en kunnen zij later gemakkelijker hun carrière vervolgen. Natuurlijk staat dit netwerk ook open voor andere vrouwen.

Staat dit initiatief ook open voor mannen die de zorgplicht voor hun kinderen op zich hebben genomen?

Tot op heden hebben zich nog geen mannen gemeld, maar dat zal wel door de naam komen. Mocht blijken dat er een bredere interesse voor deze nieuwe dienstverlening bestaat, zullen wij ook een netwerk voor mannen opzetten.

Wie is in uw juridisch bestaan uw bron van inspiratie?

Wat mij inspireert is dat hoe uniek elke juridische functie ook is en hoe verschillend de rol is die men van de jurist verwacht er toch altijd een jurist te vinden is, die precies in het gewenste plaatje past.

Welk wetsartikel vindt u het mooist?

Aangezien ik al 20 jaar geen wetboek heb open geslagen, kan ik die vraag niet met overtuiging beantwoorden.

Welk wetsartikel het slechtst?

En deze dus ook niet.

Wat is het hoogtepunt uit uw juridische carrière?

Mijn afstuderen in 1989, nu 20 jaar geleden. Daarna heb ik nooit juridisch inhoudelijk werk verricht, hoewel ik toch bijna mijn hele carrière in de juridische wereld actief ben.

Welke juridische website raadpleegt u vaak?

Mr.-Online en juridische vacaturesites.

Welk boek las u het laatst?

“What got you here won’t get you there” van Marshall Goldsmith.
Goldsmith is een Amerikaanse coach voor top executives. Zijn belangrijkste boodschap is dat mensen vaak gedrag moet afleren in plaats van aanleren om verder te komen in hun leven. Een simpele boodschap, maar o zo waar.

Met wie zou u een gevangeniscel willen delen?

Met Boudewijn Zeijlmans van Favela Fabric. Wij hebben samen het idee voor Legal People Web Working Women ontwikkeld. Ik denk dat wij in die cel dan wel initiatief zullen nemen om Web Working Prisoners op te zetten.

Weet u een goede Mr. van de Week? Mail ons: office@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven