Mr. van de week: Frans Stibbe

Delen:

Frans StibbeMr. van de week is Frans Stibbe, managing partner van DLA Piper Nederland. Aanleiding is de uitreiking van de ‘Outstanding Achievement Award’ aan DLA Piper vorige week in Londen. Deze prijs is toegekend door het maandblad Legal Business dat hiermee het advocatenkantoor eert dat in de afgelopen twintig jaar de grootste impact heeft gehad op de juridische sector.

Van Harte! Was er ook in Nederland sprake van enig feestgedruis?

Zeker! Wij zijn zeer trots op deze bijzondere onderscheiding. Mede genomineerden waren onder meer Clifford Chance, Freshfields en Linklaters, toch niet de minsten.

DLA Piper bestaat pas vijf jaar, en dan toch de grootste impact in de laatste 20 jaar. Hoe is dat mogelijk?

Kijk naar het resultaat! Wij zijn indertijd als SchutGrosheide in 2004 gefuseerd met het Engelse DLA, dat toen als visie had om tot de top vijf van Europese juridische dienstverleners te behoren. Door de fusie in 2005 met Piper Rudnick Gray Cary ontstond het platform om de huidige visie “To be the Leading Global Business Law Firm” te kunnen realiseren. De groei is zodanig geweest dat we nu 67 kantoren hebben in 29 landen. De tijd waarin dit is gerealiseerd is ongekend snel en de impact is significant.

Uw kantoor is het grootste advocatenkantoor ter wereld. Dus die impact begrijpen we wel. Maar hoe zit dat met de pioniersgeest die ook in de prijs zit opgesloten?

Zonder die pioniersgeest van met name onze Managing Partner Sir Nigel Knowles zouden we niet zijn waar we zijn. Op basis van visie, drive en ondernemingszin heeft het allemaal tot stand kunnen komen.

Wie is in uw juridisch bestaan uw bron van inspiratie?

Toen ik in 1991 bij het toenmalige Schut & Grosheide kwam werken, kwam ik in de praktijk van Clarien van Andel. Wat een vakman; scherp, snel en ongelooflijk veelzijdig. Cliënten droegen hem op handen.

Welk wetsartikel vindt u het mooist?

Niet specifiek een artikel. Wel hou ik van artikelen met open normen, zoals artikel 2 lid 1 van Boek 6 BW “Schuldeiser en schuldenaar zijn verplicht zich jegens elkaar te gedragen overeenkomstig de eisen van redelijkheid en billijkheid”. Prachtig toch? Geen speld tussen te krijgen en toch vaak puzzelen.

Welk wetsartikel het slechtst?

Artikel 42 lid 1 “De regering wordt gevormd door de Koning en de ministers”. Hoezo? We leven in een moderne democratie en alleen gekozen personen behoren deel uit te maken van de regering.

Welke juridische website raadpleegt u vaak?

Wij maken gebruik van Legal Intelligence. Daarin is alles gebundeld.

Welk boek las u het laatst?

Kalme Chaos van Sandro Veronesi. Een mooi geschreven boek over een succesvolle zakenman die na het overlijden van zijn vrouw zoekende is.

Met wie zou u een gevangeniscel willen delen?

Met niemand, ik hecht aan mijn privacy.

Weet u een goede Mr. van de Week? Mail ons: office@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven