Mr. van de week: Hanne van Toorenburg

Delen:

Hanne van ToorenburgMr. van de week is Hanne van Toorenburg (advocaat bij Maton Advocaten). Van Toorenburg is afgelopen vrijdag, 23 oktober 2009, beëdigd als 1000ste advocaat in het arrondissement ‘s-Hertogenbosch.

Nou, dat moet een hele verrassing zijn geweest!

Dat kan je wel stellen. Ik ben er nog van onder de indruk! Ik had natuurlijk nooit verwacht de 1000ste advocaat van ’s-Hertogenbosch te worden en al helemaal niet indien ik dat wel zou worden, ik dan zou worden overladen met cadeautjes. Het leek wel alsof ik de loterij had gewonnen. Het was heel onwerkelijk allemaal, maar wel heel leuk.

Met welke ambitie bent u advocaat geworden?

Om toch het verschil te kunnen maken. Vandaar dat ik nu ook werkzaam ben in de sociale advocatuur. De diversiteit van de clientèle en hun rechtsproblemen maakt iedere dag boeiend. Het is mij opgevallen dat veel mensen door onwetendheid en onbegrip diep in de problemen komen. Met uitleg over het juridische systeem en een luisterend oor zijn mensen al een heel stuk geholpen.

Wat was tot nu toe ge grootste teleurstelling in uw vak?

Zo lang is mijn juridische carrière natuurlijk nog niet… Dat ik het lastig vond een leuke baan te vinden in het juridische vakgebied.

En wat de grootse meevaller?

Ten eerste dat het uiteindelijk toch gelukt is een leuke baan te vinden. Daarnaast dat ik tot op heden geen spijt heb van mijn keuze voor de advocatuur. Ik had mij van tevoren nooit gerealiseerd dat het zo’n zelfstandig vak is. Ik moest daar in eerste instantie ook erg aan wennen. Mijn vorige werk was veel meer gericht op samenwerking en hier werd ik ineens teruggeworpen op mijzelf. Maar nu ik steeds meer eigenstandig zaken behandel, is het juist heel leuk dat ik mijn eigen koers kan uitzetten. Natuurlijk, en gelukkig, word ik nog wel door mijn kantoorgenoten begeleid.

Wie is in uw juridisch bestaan uw bron van inspiratie?

Ik heb niet één persoon als inspiratiebron. Gedreven mensen inspireren mij. Mensen die enthousiast zijn over hun vak en met passie kunnen vertellen.

Welk wetsartikel vindt u het mooist?

Artikel 6 EVRM het recht op een eerlijk proces. Het bestaansrecht van de advocaat berust toch eigenlijk op dit artikel. Het idee dat ik mij als advocaat elke dag mag inzetten om de rechtstaat te beschermen vind ik zeer inspirerend.

Welk wetsartikel het slechtst?

Tja, als jurist zou je hier natuurlijk een antwoord op moeten weten, maar om heel eerlijk te zijn heb ik hier geen enkel idee over.

Wat is het hoogtepunt uit uw juridische carrière?

Dat ik de 1000ste advocaat van ’s-Hertogenbosch ben geworden natuurlijk!

Welke juridische website raadpleegt u vaak?

www.rechtspraak.nl, de kluwer navigator

Welk boek las u het laatst?

‘De helaasheid der dingen’ van D. Verhulst. Zeker een aanrader!

Met wie zou u een gevangeniscel willen delen?

Als ik een cel zou moeten delen, zou ik dat graag doen met iemand die denkt dat de Nederlandse gevangenissen een hotel zijn.

Weet u een goede Mr. van de Week? Mail ons: office@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven