Jeroen Plink over juridisch ondernemerschap

Delen:

Jeroen Plink
Jeroen Plink (Clifford Chance Applied Solutions)

Jeroen Plink is aangesteld als CEO van het nieuwe Clifford Chance Applied Solutions, dat zich richt op de ontwikkeling (juridische) digitale producten voor het gelijknamige advocatenkantoor. Twintig jaar geleden begon Plink als advocaat bij Clifford Chance, maar vestigde zich daarna internationaal als ondernemer en ontwikkelaar van legal-tech.

Gefeliciteerd! Hoe is het om weer met uw voormalige kantoor te werken?
Het feit dat ik mijn droom job heb binnen het kantoor waar ik mijn carrière ben begonnen is fantastisch. Veel van de mensen waar ik 22 jaar geleden met veel plezier mee werkte zijn er nog en het is erg goed om weer met hen te werken.

U staat aan het roer van het splinternieuwe Clifford Chance Applied Solutions. Wat wilt u als CEO met dit bedrijf bereiken?
Grote bedrijven worden geconfronteerd met steeds hogere compliance kosten. Cliënten vragen daarom steeds vaker om schaalbare oplossingen voor hun uitdagingen. Het doel van Clifford Chance Applied Solutions is om producten te ontwikkelen en verkopen die dergelijk problemen van onze cliënten oplossen.

Wat zijn de grootste uitdagingen voor Clifford Chance Applied Solutions?
Cruciaal is het selecteren van de juiste producten en daarnaast zoals met alle startups het opbouwen van het juiste team. Daarnaast vereist verkopen van softwareproducten een andere aanpak dan het verlenen van juridische advies. Om iedereen mee te krijgen in deze niet traditionele “go to market” strategie zal niet altijd even makkelijk zijn maar ik weet me verzekerd van ondersteuning uit alle lagen van de maatschap.

Wat was destijds eigenlijk de reden dat u de advocatuur vaarwel zei, om u toe te leggen op het ondernemerschap?
Ik heb mijn hele carrière als juridisch ondernemer gezocht naar manieren om bestaande processen te verbeteren. Mijn eerste onderneming was een softwarebedrijf om het due diligences proces in overnames efficiënter te maken. In de 20 jaar daarna is de zoektocht naar een betere manier om iets te doen het terugkerende thema geweest.

Lonkt een terugkeer naar de advocatuur niet soms?
In mijn optiek keer ik nu terug naar de advocatuur. Ik help mijn klanten nu niet met juridisch advies maar met software. Ik keer ook letterlijk terug naar mijn oude kantoor en dat voelt erg vertrouwd.

Als u het voor het zeggen had dan…?
Als ik het voor het zeggen had zou teleportatie een optie zijn zodat ik na een dag werken aan de andere kant van de wereld binnen een paar minuten bij mijn gezin in New York kan zijn.

Wat is het hoogtepunt in uw juridische carrière?
Het opzetten van Practical Law Company in New York. We hebben daar binnen 5 jaar een heel groot bedrijf opgezet wat producten leverde aan 80% van de AmLaw200 (200 grootste kantoren in de US) en duizenden bedrijfsjuridische afdelingen.

Wat of wie is in uw juridisch bestaan uw bron van inspiratie?
In mijn tijd als advocaat Joachim Fleury. Nu juridisch ondernemers als Jake Heller (Casetext) en Noah Waisberg (Kira Systems).

Wat is over u niet bekend, dat wel interessant is? 
Dat de drie dingen die ik van wonen in Nederland mis allemaal met de letter F beginnen (althans in het Engels): Family, Friends en France

Welk boek las u het laatst?
“Factfullness, Ten Reasons We’re Wrong About the World == and Why Things are Better Than You Think” van Hans Rosling. In dit boek geeft professor Rosling op een heel optimistische wijze argumenten voor waarom het niet zo slecht gesteld is met de wereld als veel doemdenkers doen geloven.

Met welke beroemdheid zou u een gevangeniscel willen delen?
Maakt me niet zo veel uit zolang het maar iemand is waar ik lol mee kan hebben.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven