Mr. van de week: John Wolfs

Delen:

Mr. van de week is John Wolfs. Zijn kantoor Wolfs Advocaten werd door IR Global uitgeroepen tot Law Firm of the Year 2016.

Gefeliciteerd! Een hoogtepunt in uw carrière?

Daar kan ik me in vinden. Dat je uit 850 kantoren via een shortlist van 15 kantoren gekozen wordt als 1 van de 3 finalisten was voor ons niche kantoor al een ontzettende prestatie. Maar helemaal fantastisch was de live presentatie van de Engelstalige finale, waar de twee andere (native) Amerikaanse en Engelse advocaten natuurlijk qua eloquentie een pre hadden. Meteen na de tweede presentatie heb ik als derde finalist het verhaal dat ik voorbereid had volledig overboord gegooid en een andere insteek uit het hart genomen die de aanwezigen aansprak. Meteen daarna was de live vote waar ca 250 aanwezigen hun stem op de finalisten uitbrachten. Andere hoogtepunten, los van zaken, waren de start van mijn antoor in 2003 en een andere internationale prijs in 2009 voor het opzetten van een internationale practise group International trade, transport & insurance.

Wat betekent deze prijs? Dat Wolfs Advocaten het beste kleine kantoor van Nederland/Europa/de wereld is?

IR Global is door het toonaangevende Chambers benoemd als premium brand. Qua omzet zit IR Global in de divisie van concurrenten zoals Lex mundi. Verschil is dat bij IR Global ook op het gebied van law firm management veel gedaan wordt. Contacten zijn sterk persoonlijk, waardoor gemakkelijk samengewerkt wordt. Binnen een dergelijk netwerk winnen, betekent waardering voor de inzet, kwaliteit en klantgerichtheid die wij als kantoor voorstaan. Je hoeft dus niet bij de Top 50 van de Nederlandse advocatuur te horen om een verschil te kunnen maken. Maar we zijn zeker niet het beste kleine kantoor van Nederland of daarbuiten: er valt altijd wat te verbeteren.

Heeft u nog tips voor andere advocatenkantoren?

Voor kleine kantoren: focus op kwaliteit en specialiseer: de algemene advocaat wordt links en rechts ingehaald door verzekeraars of technologische ontwikkelingen. Desalniettemin is er plaats voor kleine, tariefmatig interessante kantoren, mits de geleverde kwaliteit die van de grote kantoren kan evenaren.

Wat is voor uw kantoor de grootste uitdaging in de komende jaren?

Vasthouden van de kwaliteit en de intensieve band die wij als huisadvocaat met zowel mkb-bedrijven als internationale ondernemingen en advocaten hebben. De internationale band, vooral met Duitsland en USA, verder ondernemingsrechtelijk uitbouwen. Een nieuw kantoor in Roermond opzetten, naast de bestaande in Maastricht en Venlo. Voorzichtig ook naar Rotterdam kijken, dan is de cirkel waar ik als advocaat begon rond.

Als u het voor het zeggen had dan?

Zou de regelgeving voor advocaten minder in een knellend keurslijf gegoten worden. Onzinnig dat bedrijven bijvoorbeeld geen no-cure-no-pay afspraken mogen maken met advocaten voor bijvoorbeeld vorderingen tot een bepaald bedrag, zeg € 100K. Kleine vorderingen worden nu vaak afgeboekt…en daar schiet de onderneming toch niets mee op.

Wat of wie is in uw juridisch bestaan uw bron van inspiratie?

Nog altijd heb ik profijt van mijn opleiding in de jaren negentig bij Houthoff Buruma Rotterdam. Dat blijft kwalitatief een voortdurende bron van inspiratie.

Wat is over u niet bekend, wat wel interessant is?

Ik heb in de grote concertzalen van het land, zoals het Concertgebouw, op het podium gestaan als slagwerker van het Nederlands Studenten Orkest. Zwaar klassiek, terwijl ik ook van Led Zeppelin en Muse houd.

Welke juridische website raadpleegt u vaak?

IR Global natuurlijk. Verder Rechtspraak.nl, al was het maar om niet het risico te lopen dat er weer een rolreglement is aangepast.

Welk boek las u het laatst?

‘The reluctant fundamentalist’, een interessante inkijk hoe een normaal gelovige moslim in de USA extremistische ideeën ontwikkelt.

Met wie zou u een gevangeniscel willen delen?

Met de chefkok van Librijes Zusje, mits hij zijn keuken en voorraad meebrengt.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven