Mr. van de week: Rutger Ploum

Delen:

Rutger Ploum - Ploum Lodder PrincenMr. van de week is Rutger Ploum, partner van Ploum Lodder Princen Advocaten en Notarissen. Ploum viert als oprichter van Ploum Lodder Princen, samen met zijn collega’s en andere belangstellenden, deze maand het vijftien jarig bestaan van het kantoor.

Hoe staat Ploum Lodder Princen er na 15 jaar voor:

spijt: nee
meegevallen: ja
succesvol: ja
te groot gegroeid: nee
(nog steeds) bevlogen: ja
baldadig: ja
no nonsense: ja
pretentieus: nee
marktaandeelsnoeper: ja
toch wel wat verambtelijkt: nee
would be kunstsponsor: nee
alleen Rotterdams kantoor: ja

Na vijftien jaar is ons kantoor nog steeds een echt Rotterdams no-nonsens kantoor. We hebben een sterke groei doorgemaakt. Zo waren we de afgelopen vijf jaar tweemaal het snelst groeiende kantoor. Snelle groei is echter geen doel op zich. Persoonlijk contact met de cliënt vinden we belangrijk. Hard werken en optimale service hoort daar bij. Daarbij verliezen wij de balans tussen werk en privé niet uit het oog. Dat alles levert bij elkaar opgeteld mooi werk, mooie cliënten en veel plezier met collega’s op. En dat drijft ons succes en onze groei. Voor de stad doen we graag wat terug via MVO-projecten en sponsoring. Zo sponsoren de komende vier jaar Museum Boijmans Van Beuningen. We kijken uit naar wat wij de volgende 15 jaar gaan bereiken!

Wie is in uw juridisch bestaan uw bron van inspiratie?

Dat is Gijs Scholtens. Zonder hem had ik de advocatuur al 18 jaar geleden verlaten en was ik nu iets heel anders aan het doen. Hij heeft mij de liefde voor het arbeidsrecht bijgebracht en geleerd om doelmatig, efficiënt en cliëntvriendelijk te werken.

Welk wetsartikel vindt u het mooist?

Artikel 7:663 BW. Dit artikel regelt het behoud van rechten van werknemers bij een overgang van onderneming. Het is voer voor mooie procedures bij het Hof van Justitie en een walhalla voor advocaten, omdat er ongelofelijk veel aspecten bij komen kijken en advisering over overgang van onderneming steeds weer boeiend is.

Welk wetsartikel het slechtst?

Artikel 7:613 BW. Dit behandelt het eenzijdig wijzigingsbeding. Het artikel biedt geen enkel houvast; geen antwoord in de praktijk en juristen schrijven er iedere maand een artikel over.

Wat is het hoogtepunt uit uw juridische carrière?

Het opzetten van ons eigen kantoor.

Welke juridische website raadpleegt u vaak?

www.rechtsorde.nl

Welk boek las u het laatst?

Dat waren er drie: ‘Ich bin da mal weg’ van Hape Kerkeling: een prachtige vertelling van een Duitse tv-ster over zijn wandeling naar Santiago de Compostella; ‘De Hand van Fatima van Ildefonso Falcones’: een (dikke) prachtige Spaanse roman, en ‘Nomade van Ayaan’ van Hirshi Ali: dat boek geeft een intrigerende kijk in het Islamitisch (huwelijks)leven en het leven van Ayaan in de afgelopen jaren.

Met wie zou u een gevangeniscel willen delen?

Een heel eind terug in de tijd: Nelson Mandela.

Weet u een goede Mr. van de Week? Mail ons: office@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven