Mr. van de woensdag is Esther Noot

Delen:

Esther Noot Mr. van de dag is Esther Noot (Boom Juridische Uitgevers). Zij heeft 1 januari een overstap gemaakt binnen het bedrijf en is vanaf deze datum werkzaam als uitgever van het juridische studieboeken fonds van Boom Juridische uitgevers. Hiervoor was zij werkzaam als adjunct-uitgever.

Wat heeft u tot deze stap gezet?

Tijdens mijn studie heb ik twee jaar stage gelopen bij een klein advocatenkantoor in Rotterdam. Mijn wens om de beste strafpleiter van het land te worden, werd hier al snel (door mijzelf) in de kiem gesmoord. Na het bereiken van een ontslag van alle rechtsvervolging in een zeer onsympathieke zaak, bleek mijn geweten minder flexibel dan verwacht. Ik moest een ander pad inslaan. Mijn drukkersfamilie, interesse in het recht en passie voor boeken bleek de ideale combi voor deze baan.

In welk opzicht gaat u erop vooruit?

Met ‘Learning is a source of happiness’ als motto, zit ik hier helemaal op mijn plek.

In welk opzicht gaat u erop achteruit?

Geen enkel opzicht.

Wie is in uw juridisch bestaan uw bron van inspiratie?

Inez Weski als de beste vrouwelijke strafpleiter. Wirt Soetenhorst als de meest inspirerende leermeester van het uitgeefvak.

Welk wetsartikel vindt u het mooist?

Mooi is niet het juiste woord, maar art. 10 EVRM blijft favoriet.  

Welk wetsartikel het slechtst?

Daar heb ik nog nooit over nagedacht en vind het eerlijk gezegd een beetje zonde van mijn tijd om dat wel te doen.

Wat is het hoogtepunt uit uw juridische carrière?

Het afstudeerpraatje door mijn scriptiebegeleidster Jolande uit Beijerse.

Welke juridische website raadpleegt u vaak?

www.boombasics.nl (nog niet officieel in de lucht).

Welk boek las u het laatst?

‘De schaduw van de wind’ van Carlos Ruiz Zafon

Met wie zou u een gevangeniscel willen delen?

Met als eindconclusie van mijn juridisch betoog tijdens mijn studie kan ik geen ander antwoord geven dan: Ik wil geen cel delen, dat zou leiden tot criminele infectie.

Weet u een goede Mr. van de Dag? Mail ons: redactie@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven