Mr. van de woensdag: Silvie Wertwijn

Delen:

Silvie WertwijnMr. van de dag is Silvie Wertwijn (advocaat bij Vondst advocaten). Zij wordt volgende week, 1 januari 2009, benoemd tot partner bij Vondst advocaten.

Wat is het mooiste aan uw specialisme: merkenpraktijk en de farmapraktijk?

Het internationale karakter van mijn praktijk maakt het werk heel afwisselend, zowel op juridisch vlak, als qua cliënten.

Welke opdracht heeft u meegekregen als partner?

De maatschap van Vondst verdubbelt per 1 januari 2009 en bovendien komen twee stagiaires onze gelederen versterken. Dit biedt veel mogelijkheden om met elkaar onze cliënten nog beter te bedienen en de praktijk van kantoor te verdiepen en verbreden. Ik zal mij daarbij richten op het merkenrecht en farma. Daarnaast houd ik mij steeds vaker bezig met de advisering in transacties met een IE-component.

Wat wilt u veranderen nu u partner bent?

Op kantoor? Vondst Advocaten is een jong en dynamisch kantoor, dat in de top van de markt opereert. Het team van Vondst is ambitieus, enthousiast en loyaal, daar wil ik helemaal niets aan veranderen en onze nieuwe ‘aanwinsten’ passen daar perfect tussen!

Wie is in uw juridisch bestaan uw bron van inspiratie?

Mijn cliënten. Het is enorm inspirerend om in een op het eerste gezicht kansloze zaak uiteindelijk tot een goede oplossing voor de cliënt te komen.

Welk wetsartikel vindt u het mooist?

Mooi? Artikel 6:162 BW is in ieder geval een mooi basis artikel.

Welk wetsartikel het slechtst?

Geen, want hoewel sommige wetsartikelen moeilijk te doorgronden of slecht geschreven zijn, bieden deze vaak juist (daarom) de mogelijkheid om een zaak voor de cliënt te winnen.

Wat is het hoogtepunt uit uw juridische carrière?

Mijn benoeming tot partner is zeker een mooie gebeurtenis, maar ik hoop dat er nog vele hoogtepunten zullen komen!

Welke juridische website raadpleegt u vaak?

www.boek9.nl.

Welk boek las u het laatst?

‘In Europa’ van Geert Mak.

Met wie zou u een gevangeniscel willen delen?

Met de Amerikaanse Presidentsverkiezingen was ik in New York en maakte ik de euforie van de Amerikanen over de verkiezing van Barack Obama mee. Als ik dan al in een cel beland, dan graag met hem.

Weet u een goede Mr. van de Dag? Mail ons: redactie@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven