Proces ‘Insulinemoorden’ van start gegaan

Delen:

Maandag is het proces tegen Rahied A., de verdachte van de ‘insulinemoorden’ van start gegaan. Bij aanvang werd meteen duidelijk dat het een zaak zou worden waar het volk over zou gaan praten. Verdachte beriep zich namelijk op het zwijgrecht, keek strak voor zich uit en speelde met een Playmobil-poppetje.

Rahied A. wordt verdacht van vier moorden en in ieder geval acht pogingen tot moord. Deze 23-jarige voormalige verpleger zou oudere bewoners van een verzorgingstehuis zelf een overdosis aan insuline hebben gegeven. Het motief achter deze misdrijven is nog steeds niet duidelijk, maar de kans bestaat dat hij op deze manier zelf doktertje wilde spelen. Uit bronnen van de Telegraaf blijkt dat Rahied A. in het verleden vergeefs geprobeerd heeft om een opleiding tot arts te volgen. Het is overigens niet de eerste keer dat Rahied voor de rechter moet verschijnen. Al in 2017 werd Rahied A. veroordeeld voor de beroving op een bejaarde vrouw.

De reden dat ik de veroordeling van 2017 benoem, is het feit dat het merkwaardig is dat hij na deze veroordeling alsnog een verklaring omtrent goed gedrag heeft kunnen verkrijgen. Door aanhoudende personeelstekorten mocht hij blijven werken in het verzorgingstehuis. Dit is dan ook de reden dat nabestaanden van de slachtoffers ontzettend boos en teleurgesteld zijn op deze tehuizen. Hoe kan het zijn dat iemand die al veroordeeld is voor een dergelijk ernstig feit alsnog in de buurt van ouderen kan werken? Diverse nabestaanden hebben besloten om na het proces tegen Rahied A. ook vervolgstappen te maken richting de tehuizen.

Voor Rahied ziet de toekomst er niet echt rooskleurig uit, de handeling van het inspuiten van de insuline is namelijk vastgelegd op camera. De eis van het OM moet nog volgen, maar de kans is groot dat er TBS met dwangverpleging wordt geëist. Dit sluit aan bij het advies van verscheidene psychiaters die Rahied hebben onderzocht. Ik ben benieuwd wat het standpunt zal zijn van de verdediging. Of er een beroep wordt gedaan op ontoerekeningsvatbaarheid, of dat zij iets anders zullen aanvoeren. Eén ding is zeker, het is een bijzondere zaak om te volgen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven