Rocket Lawyer wil Nederland veroveren

Delen:

DSCN0735Rocket Lawyer komt naar Nederland. De Franse juridische uitgever ELS neemt een belang in de Amerikaanse legaltech dienstverlener en wil met het bedrijf de Europese markt gaan veroveren. Na Engeland en Frankrijk (waar Rocket Lawyer al actief is) volgen nu Spanje en Nederland. Innovatiedirecteur Jeroen Zweers van Kennedy van der Laan denkt dat kantoren tot dertig advocaten hierdoor geraakt worden. Ook start ups gaan het merken, voorspelt Zweers in het Financieele Dagblad.

Hij sluit een kaalslag niet uit. “Er is jarenlang gesproken over de komst van legaltech, en met een partij als Rocket Lawyer gaat dat ook echt gebeuren.” Philip de Roos, oprichter van de Nederlandse site Legalloyd, is evenals Zweers positief. “Het eldorado van deze markt is de latente vraag,” meent De Roos. “Als Rocket Lawyer die vraag weet te mobiliseren, kan de hele sector profiteren.”

Rocket Lawyer exploiteert juridische doe-het-zelfsites en platforms die de klant aan een advocaat koppelen. Ook biedt het bedrijf software aan voor het digitaliseren van juridische processen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven