Taylor Wessing gaat virtueel bootcampen om personeel fit te houden

Delen:

Hopelijk maak je zo’n situatie als de coronacrisis niet mee als jij straks afgestudeerd bent en bij een advocatenkantoor, rechtbank of andere juridische organisatie aan de slag gaat. Hoe dit soort organisaties met deze uitzonderlijke situatie omgaan, geeft wel een goed beeld van ze. Daarom deze week een paar organisaties over hoe zij in deze crisis staan.

Omdat iedereen thuiswerkt heeft Taylor Wessing een virtuele bootcamples geïntroduceerd voor zijn personeel. De medewerkers kunnen zich nu vanuit hun huis een uur lang onder leiding van een professionele bootcampinstructeur in het zweet werken.

De eerste weken waarin het personeel van Taylor Wessing thuis werkt in verband met de maatregelen rondom het coronavirus zijn inmiddels voorbij. Diverse digitale tools zijn inmiddels geïntegreerd om op afstand met zowel collega’s als cliënten in nauw contact te kunnen blijven. Dus voortgang van het werk voor cliënten is gewaarborgd. Maar waar het kantoor normaal veel aandacht heeft voor een goede work-life balance met yoga op de werkvloer en gratis smoothies, is voor deze thuiswerksituatie nu ook een oplossing bedacht. Sinds deze week werken de medewerkers van het kantoor zich een uur lang in het zweet onder leiding van een professionele bootcamp instructeur.

‘Een beetje balans in deze bijzondere tijd’

In deze bijzondere tijd met extreme maatregelen om het coronavirus de kop in te drukken heeft iedereen een extra belasting. Het is druk, alles staat op zijn kop en heel veel veranderingen in een korte tijd moeten ervoor zorgen dat het kantoor haar cliënten goed kan blijven bedienen. De ideale mix voor stress en andere ongewenste symptomen die de gezondheid van medewerkers in gevaar kunnen brengen. “Wij willen onze medewerkers graag helpen om een beetje balans te brengen in deze bijzondere tijd en sporten is daar de ideale manier voor”, aldus Marc van Gelder, Managing Partner van Taylor Wessing Nederland. “Onze mensen vitaal houden is voor ons kantoor van groot belang maar ook voor onze cliënten.”

De bootcamp wordt wekelijks aangeboden op een vast moment. Medewerkers kunnen via een online videotool deelnemen. De eerste les is zeer goed ontvangen door het personeel. Wilma Booij, partner bij Taylor Wessing vertelt: “De virtuele bootcamp was ontzettend leuk en interactief. Een uurtje intensief bewegen geeft weer nieuwe energie en dat is vooral in deze periode heel goed. Hopelijk doen we dit volgende week weer!”

Zie ook:
Tegenwoordig een digitale vrijdagmiddagborrel bij Fort Advocaten
‘Ik zit toch liever op de rechtbank’
Juridische boeken uitlenen is er niet meer bij

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ook interessant:

Scroll naar boven