Tegenwoordig een digitale vrijdagmiddagborrel bij Fort Advocaten

Delen:

De wereld is in korte tijd snel veranderd. Zo ook de manier van werken voor advocaten. Door al dat ge-thuiswerk kun je je eenzamer gaan voelen. Fort Advocaten bedacht daar wat op: de wekelijkse digitale vrijdagmiddagborrel. Een verslag van Joël Koolen, marketing Fort Advocaten.

Hopelijk maak je zo’n situatie als de coronacrisis niet mee als jij straks afgestudeerd bent en bij een advocatenkantoor, rechtbank of andere juridische organisatie aan de slag gaat. Hoe dit soort organisaties met deze uitzonderlijke situatie omgaan, geeft wel een goed beeld van ze. Daarom deze week een paar organisaties over hoe zij in deze crisis staan.

Zie ook:
Taylor Wessing gaat virtueel bootcampen om personeel fit te houden
‘Ik zit toch liever op de rechtbank’
Juridische boeken uitlenen is er niet meer bij

‘Hallo, kunnen jullie mij zien?’, ‘Ik hoor wel geluid maar ik krijg geen beeld’, ‘Wist je dat je ook je beeldscherm kon delen zodat je mee kan kijken met mijn processtuk’?

“Nu het werken op afstand onder deze bijzondere omstandigheden heel vlug is ingevoerd, vliegen bovenstaande en vergelijkbare zinnen je om de oren bij de collega’s van Fort Advocaten“, vertelt Joël Koolen, marketing Fort Advocaten. “Van een uitgeprint dossier op je bureau en even bij de collega van vastgoedrecht langslopen, naar online dossiers delen en digitale meetings met collega’s en externen via Microsoft Teams. Wie zegt dat de mens niet van gewoontes kan veranderen heeft het mis. Dat is de afgelopen twee weken wel bewezen. Als je het maar maar wil, of in dit geval, als je niet anders kan.

Wanneer iedereen normaal gesproken op kantoor is, kan het soms echt wel eens hard tegen hard gaan bij ons op kantoor. Regelmatig ontstaan er gezonde discussies en zijn we gewend het niet altijd met elkaar eens te zijn. Uiteindelijk altijd in het belang van de zaak. Omdat we dit van elkaar weten, kunnen we de week altijd goed afsluiten met een borreltje bij ons aan de FORT-bar. Na de eerste week thuiswerken was iedereen het er mee eens: we missen elkaar. We missen het even snel langslopen, het discussiëren, het praatje bij de koffiemachine en het koekje uit de koekjespot van de receptie. En omdat de eerste thuiswerk-vrijdag eindigde zonder borrel met collega’s, werd dat gevoel alleen maar erger. In de Whatsapp-groep van ons kantoor werd dan ook gelijk geopperd om een digitale VrijMiBo te organiseren voor de week daarna. Een idee dat met veel enthousiasme werd ontvangen.

Een week later, vrijdag 27 maart om 17:30 uur, belde iedereen in. En wonder boven wonder, het ging goed! Op een paar collega’s met wat opstartproblemen na, verscheen iedereen in beeld. Niet alleen collega’s, maar nog veel meer. Huisgenoten van advocaat-stagiairs, de partner van een collega in een Hawaii-shirt, de hond van de collega ondernemingsrecht en het zoontje van de bestuursrecht partner die zijn kans pakte om snel spelletjes te gaan spelen op de telefoon. Mama was namelijk even afgeleid. Mama zat met een wijntje voor de webcam met collega’s te borrelen.

En het was een succes! We hebben elkaar maar twee weken niet gezien, toch leek het een half jaar geleden. Waar twee weken vrij zijn van kantoor en lekker op vakantie gaan veel te kort lijkt, lijkt twee weken alleen maar thuiswerken een eeuwigheid te duren. Na de opening van de VrijMiBo, met woorden van dank en lof aan iedereen van een van de twee managing partners en een gezamenlijk proostmoment, hebben we met alle ingebelde collega’s op afstand van elkaar nog een quiz gespeeld. 13 korte vragen over kantoor, collega’s, de gezamenlijke wintersport en elkaars lunchgewoontes. De vragen stonden op het scherm van de online meeting, de antwoorden werden thuis vanaf de telefoon ingevuld. Met een wel erg leuke winnaar: de collega die deze vrijdag haar laatste werkdag had bij FORT.

Want ook dat is het geval in deze tijd. Een uitzwaaiende collega is iets waarbij je normaal gesproken uitgebreid stil wilt staan. Maar dat is in deze situatie helaas niet mogelijk. De geplande afscheidsborrel was een week eerder al afgelast. En ook een echt afscheid op de laatste werkdag zat er niet in. Gelukkig gaan we dit moment nog inhalen, hopelijk in de zomer met een barbecue in de tuin. En dat is misschien ook het mooie van deze tijd. Hoe meer we afstand van elkaar moeten nemen, hoe meer we gaan waarderen wat we eigenlijk dagelijks hier op kantoor hebben.

Voor nu gaan we de komende periode door met de digitale VrijMiBo, een klein lichtpuntje aan het einde van de werkweek. Maar als deze hele coronacrisis voorbij is kunnen we niet wachten om weer een echt glas met elkaar te heffen tijdens de bbq in onze kantoortuin.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ook interessant:

Scroll naar boven