Thomas Huttinga over vakken die je liever kwijt dan rijk bent

Thomas Huttinga was beslismedewerker Nareis bij de IND. Daar nam hij na een dienstverband van twee jaar bij de IND ontslag omdat zijn werkgever de onwettig verklaarde nareismaatregel – waarbij een statushouder een woning moet hebben of nog zes maanden moet wachten na een beslissing om te kunnen worden herenigd met zijn of haar familie – toch blijft uitvoeren. Speciaal voor Mr. Studenten kijkt hij terug op zijn studententijd.

Delen:

Thomas Huttinga over zijn ontslag bij de IND die onwettig beleid uitvoert - Mr. online
Thomas Huttinga

Huttinga studeerde rechten in Leiden (2013-2017) en hij studeerde in 2020 af in het Europees recht. De komende tijd gaat hij schrijven aan zijn boek over Europese geschiedenis. 

Wat is de beste en slechtste herinnering aan uw studie?
De beste herinneringen heb ik aan mijn studie- en studententijd, waarbij je verschillende groepen mensen leert kennen, vriendschappen maakt en jezelf ontwikkelt. De mindere herinneringen toch wel aan de eindeloze studie-uren in vakken die je liever kwijt dan rijk bent. Maar ook dat hoort erbij natuurlijk. 

Wat was uw favoriete en uw minst favoriete vak?
Goederenrecht heb ik wel een aantal keer over moeten doen om het te halen en mijn favoriete vak was – natuurlijk – Europees recht. Daarnaast heb ik ook vakken gevolgd bij de minor European Union studies en bij de studie geschiedenis. Tijdens mijn studententijd is de interesse in Europa geboren, waar ik nu nog steeds dagelijks mee bezig ben.

Wie was voor u een inspiratiebron?
Professor Luuk van Middelaar, door hoe hij het recht met politiek, filosofie en geschiedenis kon combineren. Het plaatst de geschiedenis van de Europese integratie in een breder verhaal.

Wat zou u achteraf aan uw curriculum willen veranderen
Ergens heb ik ook altijd geschiedenis willen studeren. Dat heeft mij altijd een interessante studie geleken waar je veel van opsteekt. Bij mij persoonlijk is het alleen bij meerdere keuzevakken gebleven.

Wat wilt u de huidige generatie studenten aan advies meegeven?
Ontdek, kies en vorm meerdere paden om jezelf te ontwikkelen. Ga op een Erasmus-uitwisseling naar een ander land, kijk rond bij verschillende studie- en studentenverenigingen en sluit je aan bij verschillende faculteiten van je universiteit. Gedurende je studententijd ligt de wereld immers aan je voeten.

Thomas Huttinga was vorige week Mr. van de week. Lees hier het interview.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven