Twee spelletjes voor de geïsoleerde rechtenstudent

Delen:

Als verveelde, thuiszittende rechtenstudent vraag je je deze dagen ongetwijfeld af hoe je het studeren iets draaglijker kunt maken. Het antwoord: deze twee quarantainespelletjes die je op afstand kunt spelen.

Je verkoos ongetwijfeld de nieuwe afleveringen van Suits op Netflix boven de nieuwe aflevering Bestuursrecht op Canvas om de tijd te doden. Misschien baal je wel omdat je diploma-uitreiking niet door kan gaan, of lijkt het erop dat je je knappe werkgroepdocent(e) nooit meer in levende lijve zal gaan zien. Om enige afleiding te bieden van dit enorme privilege — correctie: probleem — vind je hier twee fantastische quarantainespelletjes. Het maakt niet uit of je huisgenoten hebt die rechten studeren of slechts een functionerende internetverbinding en een videocall-app, zodra je drie medestudenten hebt gevonden, kunnen jouw juridische Olympische Spelen – met inachtneming van de minimale 1,5 meter afstand – van start gaan.

Juridisch Pictionary

Bij Juridisch Pictionary is de keuze werkelijk reuze. Je kunt ervoor kiezen wetten uit de wettenbundel te tekenen, maar ook jurisprudentie en juridische begrippen behoren tot de mogelijkheden (of allemaal tegelijk). Je speelt in teams tegen elkaar en je verdient punten door correct te raden welke wet, welk arrest of welk begrip je teamgenoot probeert te tekenen. Gaat het allemaal niet zo vlot, dan kun je er altijd nog een drankspelletje van maken.

Jurisprudentie Hints

Dit spel werkt hetzelfde als de normale variant van Hints: je beeldt voor je teamgenoot binnen bepaalde tijd zoveel mogelijk dingen uit. Het team dat na een aantal rondes de meeste juiste antwoorden heeft geraden, wint. Het enige verschil: je moet rechtszaken uitbeelden. Jackpot dus, als je iemand kent die een kelder heeft met een luikje en daar bereid is in te springen. Mocht je een hangmat in je tuin hebben hangen, is dit natuurlijk de uitgelezen kans om HR Hangmat eens even te ensceneren. Pro-tip: laat HR Letale Longembolie maar even zitten, die kan in deze tijd de nodige verwarring opwekken.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven