Van den Emster nieuwe voorzitter Raad voor de rechtspraak

Erik van den Emster is per 1 januari 2008 de nieuwe voorzitter van de Raad voor de rechtspraak.

Van den Emster is bij Koninklijk Besluit op voordracht van de Minister van Justitie benoemd tot voorzitter voor een periode van zes jaar. Hij volgt mr. A.H. (Bert) van Delden op, wiens benoemingstermijn afloopt.

Van den Emster studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en werd in december 1975 Raio in de rechtbank Breda. In juni 1983 is hij in die rechtbank tot rechter benoemd. Daar heeft hij achtereenvolgens gewerkt als rechter in de civiele sector en als rechter-commissaris strafzaken. In 1989 is hij benoemd tot vice-president en heeft hij gedurende vijf jaar de faillissementskamer voorgezeten om vervolgens vanaf 1994 de strafsector te leiden. In 1998 is hij benoemd tot voorzitter van de civiele sector in de rechtbank Rotterdam, van welke rechtbank hij in november 2000 president werd.

De Raad voor de rechtspraak heeft als doel te bevorderen dat de gerechten hun rechtsprekende taak goed kunnen vervullen. De Raad heeft geen zelfstandige functie in het primaire proces van de rechtspraak. De Raad voor de rechtspraak telt vijf leden, onder wie de voorzitter. Door het vertrek van Van Delden en de verschuiving van Van den Emster van lid Raad tot voorzitter is de vacature van lid Raad vacant. De procedure voor de werving daarvan is bijna afgerond.

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven