Van topstudent naar starter

Delen:

Tijdens je studententijd ben je een van de topstudenten. Je behaalt je bachelor netjes in drie jaar en rondt daarna nog ‘even’ twee masters cum laude af. Van een bestuursfunctie en deelname aan honoursprogramma’s tot stages, business courses en studeren in het buitenland, het is je niet gek genoeg. Je hebt maar één doel voor ogen: werken bij een van de top advocatenkantoren in Amsterdam.

Aan het einde van je studententijd ben je er helemaal klaar voor: je hebt vlieguren gemaakt, bent master van de stof, weet hoeveel tijd je moet besteden aan een tentamen en wat je moet doen om een sterk cv op te bouwen.

Eenmaal binnen bij een groot kantoor is het anders: je hebt alles in huis om een goede advocaat te worden, maar toch ben je onzeker. Je bent niet meer de beste van de groep en moet voortdurend vragen stellen. En dat kan best lastig zijn. Deze tips maken de overgang hopelijk wat makkelijker:

  • Durf te vragen: maak gebruik van de kennis en ervaring van je collega’s. Domme vragen bestaan niet!
  • Vraag om feedback, ook in de waan van de dag: dit geeft je inzicht in je verbeterpunten en laat je als persoon groeien.
  • Zoek aansluiting bij de collega’s van jouw lichting: door het uitwisselen van ervaringen help je elkaar.
  • Schrijf je daadwerkelijk gemaakte uren en ga niet op voorhand zelf bedenken hoe lang iets zou moeten duren.
  • En onthoud: al jouw collega’s hebben dit gevoel aan de start van hun carrière gehad. Zelfs de partners.

Francesca Heukensfeldt Jansen is senior recruiter bij Allen & Overy. Ze geeft het stokje door aan Isabel Kooij van Van Doorne.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ook interessant:

Scroll naar boven