Vier ‘leukste tentjes’ om aan je scriptie te werken

Delen:

Moet je aan een verslag of je scriptie werken, maar kun je je thuis niet goed concentreren? Misschien heb je een meer inspirerende omgeving nodig! Hier vier tips waar je geïnspireerd kunt werken.

Het schrijven van een verslag of scriptie is een vak apart. Vaak komt er de nodige stress bij kijken. Wil je die stressmomenten zoveel voorkomen, begin dan op tijd en maak een plan van aanpak; dat is je leidraad. Zoek vervolgens een inspirerende plek waar je heerlijk kunt werken. Wij hebben alvast een lijstje voor je gemaakt.

Tentje 1. Pebbles Kitty Cat Café (Rotterdam)

Pebbles Kitty Cat Café in Rotterdam is wat anders dan een standaard grand café bij jou in de stad. Ga lekker op een bankje zitten, bestel een cappuccino en sla je laptop open. Op een ontspannen wijze en unieke omgeving kan jij aan je scriptie gaan werken. Niet schrikken als er opeens een kat op je schoot komt zitten. Heb je al een paar pagina’s getypt? Dan is het tijd voor pauze. Besteed wat aandacht aan de katten en doe nieuwe energie op. Voor je het weet is de dag voorbij en ben je een stuk verder met het onderzoek. Om de kwaliteit van het kattencafé te waarborgen vragen zij 3 euro entree.

Tentje 2. De Klub (Utrecht)

Een stevige lunch voor je begint aan je scriptie? Dan is De Klub wel dé hotspot van Utrecht. Zij hebben wekelijks een bepaald menu, gekoppeld aan een thema. Geniet bijvoorbeeld van een heerlijke soep of salade terwijl je werkt aan je onderzoeksvoorstel. Het voordeel is dat je zowel binnen als buiten kunt zitten. Zo kun je beginnen met een kopje koffie binnen. Mocht het weer het toelaten dan kun je naar buiten verhuizen om zo verder te gaan met je onderzoek. Op deze manier wissel je van werkplek. Dit bevordert uiteraard de concentratie.

Tentje 3. De YSbreeker (Amsterdam)

Geniet van een verse koffie uit de espressobar van De YSbreeker terwijl je je laptop start. En daarna is het tijd om aan de slag te gaan. In dit café, in Amsterdam-Oost, werk je aan een mooie (ruime) tafel. Wil je tegen de middag even van het mooie weer genieten? Verplaats dan je laptop naar het buitenterras. Dit café is vooral een aanrader omdat je al vanaf 8.00 uur welkom bent. De Google-recensies zijn lovend. Ruim vier sterren uit meer dan 1200 reviews. Hieronder vind je een van de lovende recensies:

Erg mooi restaurant. In de zomer heerlijk buiten zitten kijkend over de Amstel. Het is een oud gebouw wat vrij recent opgeknapt is. De oude historie komt hierbij mooi terug. Het is leuk vertoeven daar, oh en belangrijk het eten en de service was ook top!

Tentje 4. Het Concerthuis (Groningen)

Woon je in de randstad en wil je even weg van alle hectiek? Dan is de (studenten)stad Groningen een aanrader. Hier vind je vele hotspots om aan je scriptie te werken. Een aanrader is Het Concerthuis. Dit café staat bekend om zijn koffie van huisgebrande bonen en speciale biertjes. Het laatste uiteraard voor als je de dag eindigt. Heb je trek gekregen en kun je geen keuze maken uit wat je wilt eten? Dan kun je kleine gerechtjes bestellen. Dit is ideaal voor wie graag van alles wil proeven. Beloon jezelf bijvoorbeeld op een klein gerechtje als je een hoofdstuk hebt afgerond. Zo wordt het werken aan je scriptie nog een stukje leuker (en smakelijker).

Dit artikel is verzorgd door Marketingscriptie.nl. “Wij helpen studenten met het schrijven van hun scriptie en plan van aanpak. Dit doen wij door middel van voorbeelden en informatieve blogartikelen.”

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Ook interessant:

Scroll naar boven