Vijf mooie rechtenfaculteiten

Delen:

Lund University in de herfst

Dagelijks zitten ik en duizenden andere rechtenstudenten van de UvA in de schoolbanken van Roeterseiland. Een nieuw ruimtelijk gebouw, met grote ramen en veel studieplekken. Hoewel de comfort het leven van een student een stuk makkelijker maakt, wil het oog natuurlijk ook wat. Waar de UvA in looks tekort komt, zijn er andere rechtenfaculteiten en Law Schools die de schoonheidsprijs zeker wel winnen.

Faculteit 1. Lund University

De rechtenfaculteit van Lund University in Zweden is een van de oudste op de gehele campus, en is gebouwd in 1666. Dit maakt het een van de oudste universiteiten in Noord-Europa. Dat zie je dan ook af aan het gebouw, dat wat weg heeft van een gebouw uit Harry Potter. In de herfst kleuren de bladeren waarmee de faculteit omgeven is rood, geel en oranje, end at geeft het een nog magischer aanblik.

Faculteit 2. University of Oxford

De universiteit van Oxford is misschien wel de meest bekende van het Verenigd Koninkrijk. Niet gek, gezien het de beste universiteit van het Verenigd Koninkrijk is. Het toelatingspercentage van deze law school is slechts acht procent. In de afgelopen eeuwen heeft de universiteit op verschillende plekken, de een mooier dan de ander, in de stad gezeten.

Faculteit 3. University of Leuven

Ook in ons buurland zijn een paar prachtige rechtenfaculteiten te vinden. Een daarvan bevindt zich in de studentenstad Leuven. Studenten kunnen hier verschillende rechtenvakken volgen in een prachtig gebouw, dat ook een grote bibliotheek bevat. Over het gebouw is online niet veel te vinden: des te meer reden om een tripje naar België te maken.

Faculteit 4. Yale Law School

Studenten aan Yale mogen zich bekronen tot misschien wel de slimste studenten van Amerika. De gelukkigen die een plekje hebben weten te bemachtigen aan deze universiteit mogen vervolgens studeren in een gebouw dat dateert uit 1931. De faculteit bevat een bibliotheek met een collectie van 800.000 boeken, en onder andere Bill Clinton en Hillary Clinton hebben daar gestudeerd. Dit is dan ook dé plek waar de vonk tussen de twee oversloeg.

Faculteit 5. Universiteit van Groningen

Voor een mooie faculteit hoef je echt niet naar het buitenland. Dat laat de Universiteit van Groningen ons maar zien. Gelukkige studenten hebben soms college in dit prachtige gebouw, wat zich in het hartje van de stad bevindt. Als je iets minder geluk hebt zijn je colleges ergens anders in de stad, in een iets minder blits gebouw. Gelukkig is Groningen niet al te groot, dus om van het ene gebouw naar het andere te komen is niet te veel inspanning nodig.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ook interessant:

Scroll naar boven