‘Waar ligt dit jaar jouw focus?’

Delen:

De zomervakantie loopt op zijn eind, de ouderejaars komen terug van vakantie en de eerstejaars studenten overspoelen met veel enthousiasme de universiteiten. Een mooie tijd waarin iedereen uitgerust en met frisse moed aan het nieuwe collegejaar begint.

Een nieuw jaar zorgt ervoor dat je vooruit gaat denken. Waar ligt dit jaar jouw focus? Wat wil je absoluut doen of bereiken? Ben je van plan dit jaar toch echt alle colleges ‘live’ te volgen? Geef je je op voor de organisatie van die ene bedrijvendag, staat er een stage op de planning of ga je jouw juridische kennis in de praktijk brengen bij de plaatselijke Rechtswinkel?

De bovenstaande activiteiten staan goed op je cv. Dat is natuurlijk van belang bij het vinden ‘jouw droombaan’. Nevenactiviteiten – in de breedste zin van het woord – zijn dan ook net zo goed een belangrijk onderdeel van je studententijd. Maar wij moeten niet het gevoel krijgen dat die alleen maar zijn ondernomen omdat het ‘cv-technisch’ handig is. Nevenactiviteiten moeten wel je hart hebben en voortkomen uit oprechte interesse voor het doel of de inhoud. Dan kan je er tijdens de sollicitatie ook betrokken over vertellen.

Dus, als je straks in de rij staat om jouw studieboeken en readers op te halen, gebruik die tijd dan eens om je af te vragen waar je dit collegejaar voor wilt gebruiken. Kijk naar de toekomst, bedenk waar je heen wilt, maar doe ook waar je enthousiast van wordt.  En trouwens, geniet vooral ook van het studentenleven dat niet op je cv terecht komt, want zo’n tijd als deze komt niet meer terug! 😉

Elisabeth Matthes is senior recruiter bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn N.V.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Ook interessant:

Scroll naar boven