Weet wat je wilt: het ingrediënt voor een succesvolle sollicitatie

Delen:

Je bevindt je in de afrondende fase van je master: het wordt tijd om het studentenleven langzaam los te laten en de arbeidsmarkt te betreden. Voor veel advocaat-stagiairs in spe is dit een spannende fase, zeker als je nog niet precies weet wat je wilt. En dit laatste kan nou juist de sleutel zijn tot het binnenhalen van jouw droombaan.

Als ambitieuze rechtenstudent heb je veel carrièremogelijkheden op de juridische arbeidsmarkt, maar helaas ook een hoop concurrentie. Het maken van de juiste match tussen de vele kandidaten en de werkgever is niet voor niets een van de belangrijkste en meest uitdagende taken van een recruiter.

Weten wat je wilt, helpt om je potentiële werkgever ervan te overtuigen dat jij de perfecte kandidaat bent voor die specifieke positie. Om erachter te komen wat je wilt is het belangrijk om je tijdens je studie al op de arbeidsmarkt te oriënteren en van de praktijk te proeven. Hoe weet je immers of de advocatuur bij je past, laat staan welke type kantoor, als je alleen maar in de collegebanken hebt gezeten? De beste manier om de praktijk te leren kennen is bij uitstek het lopen van een studentstage. Wil je het helemaal goed aanpakken? Kies dan voor studentstages bij verschillende type kantoren: klein, middelgroot en/of groot. Wees ook niet bang om buiten de advocatuur rond te kijken.

Bij BarentsKrans bieden wij studenten een kantoorbrede studentstage aan: je gaat twee maanden werken op de sectie(s) van jouw voorkeur, maar krijgt ook de kans om te proeven van alle andere expertises binnen ons kantoor. Zo leer je niet alleen de praktijk en alle kantoorgenoten kennen, maar kom je er ook achter wat jij écht leuk vindt. Daarna zal het beargumenteren waarom je op een bepaalde functie solliciteert tijdens een sollicitatiegesprek voor jou geen enkel probleem zijn!

Nando Dons is recruiter bij BarentsKrans. Hij geeft het stokje door aan Max Pieter van Kennedy van der Laan.

 

 

 

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ook interessant:

Scroll naar boven