10 best gelezen berichten van 2014

Delen:

top-10Een opvallend aantal advocatenkantoren raakte in 2014 in financiële moeilijkheden, zo blijkt uit een top tien die Mr-online maakte van de in 2014 best gelezen berichten op de website. Kleine, middelgrote en zelfs top 50-kantoren belandden in zwaar weer, zo werd in november bericht. Dit artikel werd het best gelezen online bericht van 2014.

Verder liet 2014 een duidelijke neerwaartse spiraal zien in het aantal instromende advocaat-stagiaires in de advocatuur. Betrokkenen noemden de hogere kosten van de nieuwe beroepsopleiding als de voornaamste oorzaak. Het bericht hierover van Mr-online belandde op plaats twee van de best gelezen online berichten van 2014. Ook het aantal advocaten bij de vijftig grootste kantoren van Nederland daalde in 2014. Ten opzichte van een jaar eerder was een daling van 1,5 procent te zien. Het artikel over deze ontwikkeling werd het derde best gelezen online bericht.

2014 stond ook in het teken van rechtsbijstandverzekeraars die het recht op de vrije advocaatkeuze van verzekerden poogden te frustreren. De verzekeraars deden dit onder meer door de hoogte van vergoedingen van advocaatkosten te maximeren. Het bericht over deze trend kwam terecht op plaats vier in de top tien. 13 september 2014 stond in het teken van de Mr. Rally. Evenals in andere jaren vormde Lawyers for Lawyers het goede doel. De Mr. Rally is dé rally voor juristen in Nederland, zowel voor beginnende als voor ervaren rallyrijders. In 2014 deed voor het eerst ook een flink aantal bedrijfsjuristen aan de rally mee. Plaats vijf in de top tien is voor het stuk over deze dag.

Plaats zes gaat naar het artikel over de kritiek op de nieuwe beroepsopleiding advocaten. De klachten gingen onder meer over de kwaliteit van de examens en de zwaarte van de opleiding. De zevende plaats is voor het bericht over de forse reorganisatie bij Boekel de Nerée. Op plaats acht staat het artikel over een volgens strafrechtadvocaten gevaarlijke ontwikkeling in de rechtspraak: het wegwuiven van vormfouten door de Hoge Raad. Het bericht over de steeds belangrijkere rol van bedrijfsjuristen binnen organisaties belandde afgelopen jaar op plaats negen. Met een tiende plek is het nieuws over het cabaret tijdens het jaarcongres van de Nederlandse Orde van Advocaten, waarvan de Orde zich expliciet distantieerde, de hekkensluiter van de top tien van best gelezen berichten van Mr-online in 2014.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven