Beste vrouwelijk juridisch talent is in 2023 vooral te vinden aan de Zuidas

De Zuidas is aan de haal gegaan met de prijzen voor Legal Woman of the Year 2023 en het Upcoming Talent 2023. Daar komen bijna alle genomineerden vandaan én de twee winnaressen.

Delen:

Beste vrouwelijk juridisch talent is in 2023 vooral te vinden aan de Zuidas - Mr. online
Eugenie Nunes (bestuur Legal Women), Saskia Laseur (Van Doorne, winnares), Mariebelle Timmermans (NautaDutilh, winnares), Linda Nekeman-IJdema en Titia Fuchs (beiden bestuur Legal Women). Foto: Janiek Dam

De finale van het jaarlijkse evenement werd dit jaar gehouden bij de Hoge Raad en werd georganiseerd in samenwerking met het Openbaar Ministerie – vorig jaar kreeg voor het eerst een officier van justitie de titel van Legal Woman of the Year: Janneke de Smet-Dierckx, plaatsvervangend hoofdofficier van justitie van het Landelijk Parket. Met de verkiezing van de Legal Woman of the Year en het Upcoming Talent of the Year wil de stichting Legal Women de schijnwerper zetten op uitmuntend vrouwelijk juridisch talent.

Duizenden stemmen

Ook dit jaar werd in het voortraject een groot aantal kandidaten voorgedragen, waaruit de jury een shortlist selecteerde. Op die genomineerden zijn zussen 3 en 17 november online duizenden stemmen uitgebracht. De drie die per categorie het hoogst eindigden, zijn op donderdag 23 november 2023 uitgenodigd voor de finaleronde. Deze finale werd opgeluisterd met een symposium Female Inspiration, waar cardioloog en hoogleraar Angela Maas en Ilze Smit (FNV voor Vrouwen) spraken en waar schrijfster en journalist Naeeda Aurangzeb een presentatie gaf.

Legal woman

Na een pitchronde waarin de zes finalisten hebben toegelicht waarom juist zij moesten worden gekozen als Legal Woman dan wel Upcoming Talent voor het jaar 2023, heeft de jury notaris Saskia Laseur (Van Doorne) geëerd met de title Legal Woman 2023. Andere finalisten waren Hermine Voûte (Loyens & Loeff) en Anoeska Narain (Just Eat Takeaway.com).

Upcoming talent

Advocaat Mariebelle Timmermans (NautaDutilh) werd het Upcoming Talent 2023. Zij won van Lisa van Dord (De Brauw Blackstone Westbroek) en Marije Ozinga (Dentons Netherlands). Het was dus een Zuidas-feestje, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld 2019.

Lees meer over:

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven