Dealmaker van de week: Angela Mannaerts

Delen:

Angela Mannaerts

Dealmaker van de week is Angela Mannaerts van het Italiaanse Caiazzo Donnini Pappalardo e Associati, dat de Nederlandse groep The Student Hotel (TSH) adviseerde rondom een innovatieve financiering van 41,1 miljoen euro binnengehaald. TSH, dat moderne hotelkamers met hoogwaardige studentenhuisvesting combineert, gebruikt de financiering om een hybride hotel c.q. studentenwoongebouw te ontwikkelen in Florence, Italië. De deal is onderdeel van een plan om van Italië de tweede thuismarkt te maken. Een volgend project in Bologna staat eveneens in de planning.

Adviseurs The Student Hotel: Caiazzo Donnini Pappalardo e Associati (Giulio Tognazzi, Angela Mannaerts, Romina Protto, Marta Mastroeni, Ilaria Giuliani)

Adviseurs bankensyndicaat (Mps Capital Services Banca per le Imprese, Unicredit, Crédit Agricole Cariparma): Pedersoli (Maura Magioncalda, Morena Bontorin, Deborah De Rosa, Nicola Nocerino)

Angela Mannaerts, dealmaker voor Caiazzo Donnini Pappalardo e Associati: “Het nieuwe student hotel wordt gerealiseerd binnen een historisch gebouw van ruim 20.000 m2, bekend als Palazzo del Sonno in het centrum van Florence. De opening staat gepland voor de herfst van dit jaar en naast 394 kamers bouwt The Student Hotel er onder andere een restaurant, sportschool, zwembad, vergader- en werkruimtes, keukens en een bar op het binnenplein waar gasten een uur, een dag, een maand of een jaar kunnen verblijven. TSH heeft grootste plannen in Italië. Ik adviseer ze sinds anderhalf jaar in Italië en geef juridische ondersteuning m.b.t. de bouwwerkzaamheden in Florence en Bologna. Een paar jaar geleden ben ik door Deutsche Hypo aan TSH voorgesteld en sindsdien ben ik ook de jaarlijkse studentenhuisvestingscongressen, die door de aan TSH gelieerde The Class Conference worden gehouden, gaan bezoeken. De vertegenwoordigers van TSH vinden het heel prettig om de juridische kwesties in het Nederlands te kunnen bespreken en om een betrouwbaar aanspreekpunt in Italië te hebben. Bij deze financieringsdeal hebben we gewerkt op basis van een zgn. ‘Loan Market Association-facility’: een standaardovereenkomst van een vereniging van met name banken, die haar zetel in Londen heeft. Wij hebben deze standaardovereenkomst van 200 pagina’s, die wordt beheerst door het Engelse recht, aangepast aan het Italiaanse recht en vervolgens uit onderhandeld met de banken. De overeenkomst is nooit vertaald in het Italiaans en ik denk dat het nieuw is voor de Italiaanse bankwereld – wellicht zelfs de eerste keer – dat een pool van drie Italiaanse banken afziet van de eigen standaardovereenkomst en een facility ondertekent, die niet in de Italiaanse taal is opgesteld. Een bijzonder moment was daarbij de verzending van het laatste CP (condition precedent) document aan de banken waardoor de eerste “draw down” kon plaatsvinden, aangezien TSH het project in Florence tot nu toe met eigen vermogen had gefinancierd.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven