Dealmaker van de week: Diederik Baas

Delen:

Dealmaker van de week is Diederik Baas (CORP.), die investeerder VOC Capital Partners bijstond in de investering in MiniBrew. MiniBrew, in 2015 opgericht door Bart van de Kooij en Olivier van Oord, maakt een bierbrouwmachine voor consumenten en haalde bij de tweede investeringsronde 2,45 miljoen euro op.

Diederik Baas, dealmaker voor CORP.: “VOC was eind 2015 al ingestapt als aandeelhouder van MiniBrew en nu waren er een paar nieuwe investeerders die graag een belang wilden nemen in MiniBrew. Daarnaast was VOC bereid om additioneel te investeren in deze ronde en daardoor ontstond een bijzondere dynamiek, waarbij de investeerders samen op 1 lijn moesten zien te komen en vervolgens hun gezamenlijke standpunt moesten verkopen aan de oprichters. Gelukkig waren de investeerders en hun adviseurs zeer flexibel en hetzelfde gold voor de oprichters en hun advocaten. Hierdoor verliep het proces soepel en op een prettige manier, die past bij een dynamisch bedrijf als MiniBrew. Met MiniBrew brouwen consumenten binnenkort het lekkerste biertje thuis. Het voordeel van een product dat zo tot de verbeelding spreekt is uiteraard dat het testen een plezierige ervaring is’ VOC zou geen goede investeerder zijn als ze niet uitgebreid kwaliteitstests hadden uitgevoerd. Het scheelt dat de heren allemaal grote bierliefhebbers zijn en hun ervaring uit de Rotterdamse studententijd kwam daarbij goed van pas. CORP. adviseert VOC al jaren bij hun investeringen in allerhande bedrijven en de contacten gaan terug tot de studententijd van de oprichters van VOC en CORP. De closing was bijzonder, maar het meest memorabele moment moet nog komen: het eerste biertje van MiniBrew, zeker ook iets voor onze vrijdagmiddagborrel op kantoor.”

Han De Groot en Pieter Schoen, VOC Capital Partners: “Wij verwachten dat de markt voor thuisbrouwen een grote vlucht gaat nemen en zien kansen om MiniBrew wereldwijd in de markt te zetten. Na de beste koffie, brouwen we binnenkort het lekkerste biertje thuis. MiniBrew maakt ambachtelijk bierbrouwen beschikbaar voor de massa, en massa is kassa.”

Adviseurs MiniBrew: Wijn en Stael (Stefan Holterman, Cindy Janse), VBC Notarissen (Marc Scholten, Liselotte Herlaar)

Adviseur VOC Capital Partners (Han de Groot, Pieter Schoen): CORP. (Diederik Baas)

Adviseur nieuwe investeerders: Galavazi den Hertog (Gerben den Hertog)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven