Dealmaker van de week: Mohammed Almarini (Baker McKenzie)

Delen:

Dealmaker van de week is Mohammed Almarini (Baker McKenzie), die IT-kennisorganisatie TenICT bijstond in de overname door datamanagement expert AnylinQ. Door deze overname ontstaat het grootste gespecialiseerde IT-infrastructuur bedrijf van Nederland met 200 IT-professionals. Beide bedrijven blijven actief onder hun eigen naam.

Mohammed Almarini, dealmaker voor Baker McKenzie: “Transacties in de ICT sector kennen een veelvoud van juridische bijzonderheden waar je altijd op moet letten. Enkele voorbeelden daarvan zijn databescherming en privacy, de eigendom en licentiering van software, het gebruik van open source code, de in- en uitleen van personeel en de duurzaamheid van contracten en de verplichtingen die daaruit voortvloeien. Het bijzondere aan deze deal is verder dat de twee bedrijven naadloos op elkaar aansluiten qua activiteiten en geografische spreiding. De kennis van AnylinQ op het vlak van datamanagement, data availability, backup en storage wordt aangevuld met de specialismes van TenICT: security, open source, network en virtualisatie. Een perfecte match dus! Bij het begeleiden van de deal voor TenICT was kennis van de business en de ontwikkelingen in de markt onmisbaar. Specialistische sectorkennis is dé manier om echt waarde toe te voegen voor je cliënt in een transactie. De ICT-sector is bij uitstek een sector met snelle ontwikkelingen en dat maakt het bijhouden van dergelijke ontwikkelingen niet eenvoudig. Om daar goed op in te kunnen spelen is meer nodig dan alleen juridische kennis. Daarom staat bij Baker McKenzie steeds meer de sectorbenadering centraal. Door ons te organiseren in sectorgroepen zorgen we ervoor dat onze specialisten op verschillende rechtsgebieden die een affiniteit hebben met een bepaalde sector ook mee kunnen praten met de cliënt over de uitdagingen in die sector. In de ICT-sector gebeurt veel: sinds medio 2016 is het aantal transacties op de Nederlandse ICT-markt flink toegenomen, met veel strategische aankopen, venture capital, platforminvesteringen en add-on-acquisities. Zeker in vergelijking met 2015 is de interesse van investeerders in ICT-bedrijven met groeipotentieel duidelijk te zien. Natuurlijk  is er veel aandacht voor start-ups op het gebied van FinTech, IT-security en e-commerce, maar daarnaast willen bedrijven met overnames graag schaalgrootte realiseren of de benodigde kennis in huis halen om integrale oplossingen en diensten te kunnen leveren. Bedrijven zijn bereid om daarin te investeren. Ook binnen onze praktijk zien we duidelijke toename in transacties in de ICT-sector. De groei van eind 2016 heeft zich in 2017 doorgezet en is nog volop in ontwikkeling. Deze deal tussen TenICT en AnylinQ is het meest recente voorbeeld. De markt voor dataspecialisten is vrij gefragmenteerd en wij verwachten dan ook dat er meer consolidatie zal gaan plaatsvinden in deze markt.”

Adviseurs Anylinq: Vissers Advocatuur (Remco Wortel, Gemmy van der Valk-van den Bosch)

Adviseurs TenICT: Baker McKenzie (Mohammed Almarini, Joost Polman, Astrid van Ommeren, Maarten Hoelen, Anke Folmer, Kim Tan)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven