Dealmaker van de week: Sijmen de Lange

Delen:

Sijmen de Lange

Dealmaker van de week is Sijmen de Lange (HVG Law), adviseur van Connectis. De oprichter van Connectis, aanbieder van veilige inlogoplossingen en authenticatie in Nederland met klanten als de Belastingdienst, de Europese Commissie en Wolters Kluwer, heeft een belang van 65% van de aandelen verkocht aan SIDN Deelnemingen, een dochter van Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN). SIDN verkrijgt met de overname een substantiële positie op de markt van digitale identiteiten en veilige internetoplossingen.

Sijmen de Lange, dealmaker voor HVG Law: “Wij werken momenteel aan een enorm aantal technologietransacties. Door de technologische ontwikkelingen kan het momentum voor een succesvolle transactie kort zijn. De stadia van exits en financieringsrondes volgen elkaar in deze sector ook sneller op. Het transactieproces van deze deal kenmerkte zich doordat er grote business rationale bestond tussen de fusiepartners. Daarmee droegen de beide bestuursvoorzitters ook uit dat zij enkel de transactie wilden volbrengen als de andere partij daar met de volle 100% achter stond. Het bedingen van exclusiviteit werd om die reden ook niet hoogstnodig geacht, ondanks dat er bredere interesse voor Connectis bestond. Ik ben ervan overtuigd dat dit vertrouwen een goede basis is voor de toekomstige samenwerking, die officieel van start ging met een bijzondere closing ceremonie op de Euromast. De advocaten onderling spiegelden de goede persoonlijke verhoudingen tussen de principalen, waardoor niet snelheid of bluf, maar zorgvuldigheid en onderling vertrouwen de motor van de onderhandelingen vormden. Ik ken Martijn Kaag, de DGA van Connectis, al vanaf zijn eerste ondernemingsactiviteiten als midden twintiger. Tien jaar geleden werd die visie van de entrepreneur nog niet door de markt onderkend, nu is het een voorloper in de industrie. Martijn Kaag heeft met veel inzet en lange werkdagen een fenomenaal bedrijf gesmeed en is onbaatzuchtig: zo wil hij bijvoorbeeld een groot deel van de opbrengst laten vloeien in een ideële stichting die streeft naar het verminderen van ongelijkheid van kansen en kapitaal door het financieren van maatschappelijke projecten.”

Adviseurs SIDN Deelnemingen BV: Kennedy van der Laan (Frans-Jozef Crousen), BDO (Sander Holster, Jurriën Munk, Jessie van Weelde)

Adviseurs Connectis Group BV: HVG Law (Sijmen de Lange, Elles Rutjes), EY TAS (Jeroen Valk, Guillaume Petit, Margreet van Doorne, Linda Boots)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven