Dealmakers van de week: Els in ’t Veld en Marijke Sipkema – ten Brink (DVAN)

Delen:

Els in ’t Veld en Marijke SipkemaDealmakers van de week zijn Els in ’t Veld en Marijke Sipkema – ten Brink (DVAN), die adviseerden bij de outbound M&A-deal van het familiebedrijf Textaafoam. Dit handelsbedrijf in textiel, één van Europa’s grootste, heeft Jacing overgenomen, een in Hongkong en Shanghai gevestigd handelsbedrijf in textiel.

Els in ’t VeldEls in ’t Veld, dealmaker voor DVAN:De juridische uitdagingen bij deze deal zaten in het internationale karakter en de verschillende jurisdicties. Zowel koper als verkoper waren Nederlandse vennootschappen, terwijl de targetvennootschappen in Hongkong en Shanghai gevestigd waren. Daardoor hadden we te maken met drie verschillende juridische regimes, die moesten worden samengebracht in de koopovereenkomst naar Nederlands recht.  Het crossbordereffect kwam met name daarin tot uiting; het verschil in de juridische regimes ten aanzien van bijvoorbeeld corporate governance maar ook fiscale aspecten zorgde er voor dat veelvuldig overleg nodig was met Chinese en Hongkongse advocaten en fiscalisten. Onze praktijk geeft vooralsnog trouwens geen blijk van een toename van outbound M&A, het merendeel van de crossborderdeals is nog steeds inbound.”

Marijke Sipkema – ten BrinkMarijke Sipkema – ten Brink, dealmaker voor DVAN: “De dynamiek bij een familiebedrijf is anders dan bij andere ondernemingen, zo ook hier. Alle betrokken familieleden bleven goed aangehaakt in het proces en zij stemden veel onderling af. In dit geval koos de familie er bovendien voor om zelf goed in de drivers seat te zitten en veel issues zelf met verkoper af te stemmen, wat het proces positief beïnvloed heeft.” 

Adviseurs Textaafoam: DVAN (Els in ’t Veld, Marijke Sipkema – ten Brink)

Adviseurs Jacing: inhouse

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven