Dealmakers van de week: Wilco Schoonderbeek en Matthijs Ingen-Housz

Delen:

Wilco Schoonderbeek en Matthijs Ingen-Housz

Dealmakers van de week zijn Wilco Schoonderbeek (PPM Oost) en Matthijs Ingen-Housz (INGEN HOUSZ), betrokken bij de overname van het Nederlandse Ojah door Korys, Belgische investeringsmaatschappij van de familie Colruyt. Ojah is een belangrijke speler in de markt voor vlees- en visalternatieven, met Beeter (Nederlandse markt) en Plenti (internationale markt). De plantaardige vleesvervangers worden aan tientallen klanten in 13 landen geleverd. Verkopers zijn naast het management de aandeelhouders PPM Oost, StartGreen en Holland Food Ventures.

Wilco SchoonderbeekWilco Schoonderbeek, dealmaker voor PPM Oost: “Als er één industrie in transitie is, dan is het wel de voedingsmiddelenindustrie. De keten wordt transparanter, de impact van voedsel op het milieu en onze gezondheid wordt belangrijker en de industrie is op zoek naar onderscheidend vermogen en toegevoegde waarde. Allemaal triggers voor transacties. En Nederland heeft natuurlijk mondiaal gezien een vooraanstaande positie in de Food & Agri industrie. Ik verwacht dus nog wel het nodige qua M&A activiteit. Bij deze deal ontstond er tijdens het proces een duidelijke klik tussen het management van de onderneming en de koper. Ik denk dat de wijze waarop we contractuele besprekingen hebben gevoerd daaraan heeft bijgedragen. Natuurlijk zijn er tussen Nederlanders en Vlamingen cultuurverschillen, maar juiste de overeenkomsten waren bepalend. Zowel koper als verkoper waren in staat om ‘in de geest van’ te handelen en hadden niet de neiging, die we bij Angelsaksische partijen nog wel eens zien, om alles te ‘verjuridiseren’.”

Matthijs Ingen-HouszMatthijs Ingen-Housz, dealmaker voor IH: “Ik werd bij de cliënt voorgedragen door Onno Sloterdijk, met wie ik vaker samen heb gewerkt bij M&A transacties. Ook hielp dat ik vaker voor PPM Oost werk. Tijdens het hele verkoopproces hebben we intensief opgetrokken met Onno en Jeroen van Leeuwen van JBR, het management van de onderneming en Wilco Schoonderbeek van PPM Oost als vertegenwoordiger van verkopers. Die samenwerking verliep heel fijn en soepel. In de laatste fase van het verkoopproces wilden alle partijen snel tot een deal komen. Het was toen prettig te werken met de advocaten van NautaDutilh, die door koper Korys waren ingeschakeld. Doordat alle partijen vertrouwen in elkaar hadden en door de professionaliteit van alle betrokkenen, konden we zowel de SPA als de roll-over van management heel efficiënt afspreken, in goede sfeer.”

Adviseurs Korys NV: NautaDutilh (Jeroen Preller, Nienke van der Meer, Jeanine Evertse, Stephanie Schoonhoven-Stoot, Sanne Mesu)

Adviseurs aandeelhouders Ojah: INGEN HOUSZ (Matthijs Ingen-Housz, Patrick Munk), JBR (Onno Sloterdijk, Jeroen van Leeuwen)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven