Drie soft skills om aan te werken

Delen:

beeld: Depositphotos

Wat zijn soft skills? Soft skills zijn je niet-technische vaardigheden, ook wel sociale vaardigheden. Het zijn de tegenhangers van hard skills, de technische vaardigheden die je hebt, de vakinhoudelijke kennis, bijvoorbeeld je kennis van het recht. Soft skills helpen je om je hard skills op de beste manier in te kunnen zetten en er alles uit te kunnen halen.

Als medewerkers van een bedrijf deze vaardigheden bezitten, wordt de efficiëntie van teams binnen bedrijven versterkt. Daarom zoeken recruiters naar mensen die naast de vereiste hard skills ook veel soft skills bezitten. In dit artikel bespreek ik drie soft skills waar je aan kunt werken in je studententijd en wat daarvoor goede manieren zijn.

1. Teamwork

Ervaring met samenwerken en het kennen van je rol in een team is bij elke sollicitatie belangrijk. Ook is het voor jezelf heel handig om hierin te groeien, omdat je tijdens je opleiding vaak genoeg moet samenwerken voor een paper of annotatie. Deze vaardigheid kun je opdoen door lid te worden van een commissie, door een bestuursjaar te doen of door een project te organiseren. Verder kun je gaan werken in teamverband (bijvoorbeeld in de horeca) of vrijwilligerswerk in teamverband gaan doen.

2. Communicatieve vaardigheden

Communicatieve vaardigheden zijn gedurende je hele leven belangrijk. Bij het maken van nieuwe vrienden, bij het voeren van een sollicitatiegesprek, bij een presentatie: communication is key. Deze vaardigheid is in de juridische sector nog specifieker in die zin, dat je moet kunnen presenteren, pleiten, pitchen en gesprekken met een cliënt moet kunnen voeren. Deze vaardigheid kun je onder andere trainen door dezelfde activiteiten als genoemd onder het kopje Teamwork, maar ook door deelname aan pleitwedstrijden (zoals de Nationale Snelpleitwedstrijden, de Nederlands-Vlaamse Pleitwedstrijd en de Utrechtse Pleitkampioenschappen), de Abraham de Pinto client consultation competition,door te gaan werken als secretaresse bij een advocatenkantoor waarbij je mensen telefonisch te woord staat of door lid te worden van een studentenvereniging.

3. Leiderschap

Tot slot leiderschap. Heel vaak krijg je bij een sollicitatiegesprek voor een baan of commissie de vraag wat jouw rol is in een groep. Een heel goed antwoord hierop is natuurlijk dat je een leidende rol aanneemt in groepen. Je moet dit echter wel kunnen aantonen aan de hand van je ervaring: wanneer heb jij een leidende rol aangenomen en ging dat je goed af? Dit kun je onder andere ontwikkelen en aantonen door voorzitter te zijn van een commissie of bestuur, door teamleider te worden op je werk, door aanvoerder van je voetbalteam te zijn of praeses van je jaarclub.

Al met al zijn er meer dan genoeg manieren om je soft skills te ontwikkelen en je cv te laten getuigen van het feit dat jij deze vaardigheden bezit. Ze worden steeds belangrijker en je kunt er al tijdens je studie aan werken. Dus wat houdt je tegen om nu te beginnen?

‘Wat houdt je tegen om nu te beginnen?’

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven