Elkaar tijdens deze gekke tijd niet uit het oog verliezen

Het jaar 2020 zal in de toekomst altijd gelinkt zijn aan corona. Dit jaar hebben we met z'n allen (noodgedwongen) een stap gemaakt in het digitale en thuiswerken. Het verplicht vanuit huis je werk verrichten is de AK-ers goed afgegaan.

Delen:

Elkaar tijdens deze gekke tijd niet uit het oog verliezen

Betrokkenheid hebben AK-ers hoog in het vaandel. Die medewerkers zoeken wij ook, daar screenen we ook op. Door corona konden veel activiteiten niet doorgaan (kantoorbarbecue, kantooruitje, sectie-uitjes, medewerkersuitje en wekelijkse kantoorborrel). Ook het jaarlijkse kerstdiner zal niet doorgaan en de lunch is even ‘on hold’ gezet.

Hilarische en emotionele filmpjes

In deze tijd missen de AK-ers elkaar, dus hebben we activiteiten bedacht hoe we toch bij elkaar betrokken kunnen zijn. Zo hebben we de eerste corona-week een kantoorgroep in WhatsApp aangemaakt (“Houd afstand en toch contact”). In die app heeft iedere werkdag een kantoorgenoot een filmpje geplaatst over hoe het is om thuis te werken. Dat leverde hilarische, maar ook emotionele filmpjes op. En daardoor leerden we elkaar weer van hele andere kanten kennen. We hebben een online pubquiz, Wie ben ik, bingo en een bierproeverij georganiseerd. En we zijn op zoek gegaan naar hoe we coronaproof maatschappelijk ons steentje bij kunnen dragen. Zo hebben we meegedaan aan de World Cleanup Day en voedsel ingezameld voor de voedselbank Breda en omgeving.

Het zijn allemaal geslaagde pogingen om elkaar tijdens deze gekke tijd niet uit het oog te verliezen. En ook al werkt het allemaal super en worden de initiatieven zeer gewaardeerd, we blijven elkaar missen en zijn altijd blij als we toch weer even naar kantoor kunnen.

De afgelopen maanden hebben we meerdere jonge talenten aangenomen en lopen er ook studenten stage. De meeste nieuwe medewerkers hebben stage gelopen bij AK tijdens hun studententijd. De studentstage is voor ons de perfecte manier om te kijken of er sprake is van een match. De stagemogelijkheid wilden we dan ook niet zo maar overboord gooien in deze tijd. Voor alle nieuwe aanwinsten is het geen ideale tijd om te beginnen. Het is fijner samenwerken als je even bij elkaar kunt binnenlopen. Die tijd komt vast weer terug. Tot die tijd werkt het op afstand samenwerken prima en blijven we initiatieven ondernemen om betrokken te blijven bij elkaar. Het is mooi om te zien dat iedereen daar op zijn of haar manier een steentje aan bijdraagt.

Drie kernwaarden

Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Ondernemende juristen die zich kunnen vinden in onze kernwaarden en gaan voor het beste resultaat. Die voorkeur hebben voor een van de rechtsgebieden waar wij specialist in zijn. Met onze drie kernwaarden die allemaal beginnen met een A onderstrepen wie wij zijn, hoe we met elkaar omgaan en welke ambitie we hebben.

  • Door aandacht te hebben voor elkaars kwaliteiten en deze beter te benutten, gaat de kwaliteit van dienstverlening omhoog. We zijn inlevend, nemen initiatief, hebben oog voor meerdere belangen en hart voor kantoor, onze klant en leefomgeving.
  • We zijn eerlijk, durven uit te spreken en elkaar aan te spreken. Iedereen heeft het recht om zich in onze organisatie geborgen en gewaardeerd te voelen. Daarom spreken we elkaar aan en geven we open en eerlijke feedback. Dat komt de sfeer én de productiviteit ten goede.
  • We hebben aandacht en zijn er voor elkaar, voor elkaar als collega, voor onze klanten en onze omgeving. En in alles wat we doen zijn we transparant, open en respectvol.

Loesje Klaasen-Frankfort is manager Business Development & Bedrijfsvoering bij Asselbergs & Klinkhamer.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven