‘Hou van ze, dan hou je ze’

Delen:

Pia Vorsselmans
Pia Vorsselmans is officemanager bij Hertoghs advocaten

Tijd, rust en aandacht voor elkaar zijn voor Hertoghs advocaten drie belangrijke waarden om medewerkers te motiveren en te binden. “Deze waarden blijken tijdens deze uitdagende tijd een goede basis te zijn om onze mensen – ook op afstand – te blijven steunen.”

Pia Vorsselmans: “In deze bizarre tijd – waarin kantoorgenoten noodgedwongen thuis aan het werk zijn – probeer ik op mijn eigen wijze in contact te blijven met onze medewerkers. Via Teams heb ik met alle collega’s regelmatig contact. Soms een-op-een. Soms in teamverband. Dat was in het begin even wennen. Maar ik merk dat iedereen z’n draai hierin zo langzamerhand heeft gevonden.

Dat geldt voor mij ook. Ik merk dat doorvragen, luisteren en begrip tonen voor de zorgen en onzekerheden die deze periode met zich meebrengen rust geeft. Op die manier krijg ik, ondanks dat we elkaar niet op kantoor zien, wel zicht op eventuele problemen. Door mee te denken in het vinden van oplossingen voelen collega’s zich gesteund. Dat geldt ook voor het geven van vertrouwen aan collega’s die door de omstandigheden worden gedwongen op andere wijze prioriteiten te stellen; zowel zakelijk als privé. Ik merk dat dat vruchten afwerpt en dat geeft me veel voldoening.

Tot vier weken geleden was ik wekelijks op de verschillende vestigingen van ons kantoor aanwezig. Ik reisde vanuit Breda naar Amsterdam en Rotterdam om feeling te houden met kantoorgenoten en om het persoonlijk contact te onderhouden. Het is bijzonder om te ervaren dat het initiatief om te bellen of te ‘teamsen’ ook vanuit de collega’s zelf komt en het contact en ‘coaching’ op afstand ook gewaardeerd wordt.

Alles gaat voorbij. Dat geldt ook voor de huidige maatregelen die veel impact hebben op onze dagelijkse werkzaamheden. Het is goed om onszelf hier regelmatig aan te herinneren. Deze tijd – met al haar uitdagingen die er nu zijn en die nog zullen komen – zal uiteindelijk veranderen in herinneringen aan een bijzondere periode. Deze situatie bevestigt voor mij in ieder geval dat Beverly Kaye en Sharon Jordan-Evans gelijk hebben: ‘Hou van ze, dan hou je ze’*.”

Pia Vorsselmans is officemanager bij Hertoghs advocaten

*’Hou van ze, dan hou je ze. Hoe zorg ik ervoor dat goede mensen blijven’ van Beverly Kaye en Sharon Jordan-Evans.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven