Maverick Advocaten: een kweekvijver voor talent

Maverick Advocaten ziet zijn kantoor graag als kweekvijver voor talent. Frances Quist, operations manager, vertelt er meer over, en over de uitdaging om een uitmuntend advocaat ook na afronding van de beroepsopleiding binnenboord te houden.

Delen:

Team Maverick Advocaten

Frances Quist: “Als boutique kantoor voor mededingingsrecht, marktregulering en consumentenrecht heeft Maverick Advocaten een duidelijke signatuur in de markt. Kandidaten met serieuze interesse in deze rechtsgebieden komen al snel bij ons terecht, vaak al als paralegal tijdens hun master. De kleinschaligheid van ons kantoor zorgt ervoor dat zij goed zichtbaar zijn waardoor gedreven en getalenteerde kandidaten vanzelf boven komen drijven. Als er sprake is van een wederzijdse klik, dan bezegelen we dat met een aanbod om advocaat-stagiair te worden.

Vanzelfsprekend moet het karakter van ons kantoor wel bij je passen. We leveren inhoudelijk hoog specialistisch werk af en doen spraakmakende zaken, maar zijn tegelijkertijd wars van uiterlijk vertoon en poeha. De sfeer op kantoor is informeel en de lijntjes zijn kort, maar dat betekent ook dat je snel veel verantwoordelijkheid krijgt; je wordt echt ‘gezien’. Als beginnend advocaat werk je één-op-één met een partner aan diverse zaken, waarbij de begeleiding intensief is. Bij ambitieuze advocaten leidt dit tot een steile leercurve, waardoor je niet jarenlang als tassendrager hoeft te fungeren; voor je het weet sta je zélf in die toga.

De uitdaging voor ons zit erin om een uitmuntend advocaat ook na afronding van de beroepsopleiding binnenboord te houden, zeker in de huidige krappe arbeidsmarkt waar banen voor het oprapen liggen. Tegelijkertijd heeft Maverick Advocaten de tijdsgeest mee. Wij zijn een volwaardig alternatief voor de nieuwe generatie advocaten die zich steeds minder aangetrokken voelt tot de klassieke ‘urenfabrieken’.

Het ultieme doel is dat iemand die als paralegal bij ons gestart is, niet alleen uitgroeit tot topadvocaat, maar ook de drive heeft om ondernemer te zijn. Als we dan weer een stuntvliegtuig de lucht in kunnen sturen voor een partnerlancering is de cirkel pas echt rond!”

Frances Quist, operations manager bij Maverick Advocaten

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven