Olga de Vries (van Ardenne & Crince le Roy Advocaten) over cultuurschokken

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Overstap van de week is Olga de Vries. De Vries is per 1 april als juridisch adviseur de overheidspraktijk van van Ardenne & Crince le Roy Advocaten komen versterken. De Vries is gespecialiseerd op het gebied van openbare overheidsinformatie. Ze heeft als jurist ruime ervaring op dit gebied bij de directie Wetgeving en Juridische Zaken van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. U verlaat het ministerie. Was het niet spannend genoeg meer?
Als overheidsjurist heb je te maken met brede maatschappelijke vraagstukken in een politieke omgeving, in beginsel spannend genoeg. Ik wilde echter na een aantal jaar in de spreekwoordelijke ivoren toren ook graag de andere kant leren kennen: de individuele belangenbehartiging van overheden, bedrijven of particulieren. Daarbij kan ik de ervaring die ik heb opgedaan als overheidsjurist, bijvoorbeeld op het terrein van de wet openbaarheid van bestuur, goed gebruiken.

Waarom heeft u voor van Ardenne & Crince le Roy Advocaten gekozen?
Van Ardenne & Crince le Roy Advocaten richt zich op het bestuursrecht, het strafrecht, het boete- en sanctierecht en het (overheids)aansprakelijkheidsrecht. Deze bijzondere combinatie sprak mij erg aan en sluit naadloos aan bij mijn afgeronde specialisaties en mijn ervaring binnen een complexe politieke omgeving als het ministerie. Daarnaast is het een ambitieus kantoor met een enthousiast en gespecialiseerd team, waar ik graag onderdeel van ben. Ook is het werken op een ‘klein’ kantoor verfrissend; je doet het samen.

Was het een cultuurschok?
De overstap was op sommige vlakken wel een cultuurschok. Op de eerste plaats is er veel meer persoonlijk contact en samenwerking tussen collegae onderling. Daarnaast moet ik wennen aan de commerciële aspecten van de advocatuur. Maar, de grootste (plezierigste) cultuurschok is misschien wel het hebben van een eigen bureau in plaats van de welbekende flexplekken op het departement.

Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?
Allereerst de mogelijkheid om op een andere manier met de overheidspraktijk bezig te zijn. Daarna de korte lijnen binnen het kantoor en de bijbehorende samenhorigheid. Maar het meest in het oog springend is de behartiging van partijbelangen in plaats van het algemeen belang.

Is uw volgende overstap binnen de advocatuur?
Voorlopig denk ik nog niet na over een volgende overstap, maar het behoort zeker tot de mogelijkheden. Ik voel mij in ieder geval binnen van Ardenne & Crince le Roy Advocaten als een vis in het water.

 

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top