Pier Beerda (Van den Herik & Verhulst Advocaten) over giraffes en olifanten

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Per 7 januari 2019 is Pier Beerda als advocaat in dienst getreden bij Van den Herik & Verhulst Advocaten in Rotterdam. Hiervoor was hij werkzaam bij NautaDutilh. Beerda is gespecialiseerd in ondernemings- en insolventierecht.

Van harte gefeliciteerd met deze stap. We zien een gat in uw carrière. Waar heeft u het afgelopen halfjaar vertoefd?
Thuis, in het park, in de dierentuin, alle voornamelijk achter de wandelwagen. Ik ben in augustus 2017 voor het eerst vader geworden van een dochter en heb veel tijd met haar doorgebracht. Vanaf 1 juli 2018 ben ik gestopt bij mijn vorige werkgever, NautaDutilh, en we hebben samen een van de beste zomers van de afgelopen jaren meegemaakt. Ik woon vlakbij Diergaarde Blijdorp in Rotterdam, dus daar zijn we veel geweest. Het Aquarium, de giraffes en de olifanten zijn favoriet.

En waarom geen verlof opgenomen bij NautaDutilh, maar rigoureus uw contract opgezegd?
Ik wist al enige tijd dat ik liever een andere soort advocatuur wilde bedrijven. NautaDutilh is een prachtig kantoor en ik ben blij dat ik mijn opleiding daar heb genoten, maar het was voor mijn gevoel te groot voor mij. Ik wilde liever iets dichter op de ondernemer zitten en dat was bij NautaDutilh niet altijd mogelijk. Ondertussen merkte ik dat verder kijken naast een drukke baan en mijn dochtertje lastig was en er eigenlijk niet van kwam. Uiteindelijk toen dus het rigoureuze besluit genomen om maar helemaal te stoppen en vanuit daar verder te kijken.

Waaraan moest uw nieuwe kantoor in ieder geval voldoen?
Het moest een kleinere maar ambitieuze organisatie zijn waar kwaliteit en klantgerichtheid hoog in het vaandel staat. Ook moest het kantoor zich richten op het midden- en grootbedrijf. Ik was op zoek naar een praktijk waarbij de advocaat dicht bij de cliënt staat, niet alleen op juridisch vlak, maar ook persoonlijk. Bij Van Den Herik & Verhulst is daar absoluut sprake van. Het is een kantoor met historie en veel relaties zijn al decennia cliënt. Bovendien kan ik me hier mede richten op het insolventierecht, wat sinds mijn studietijd een soort van hobby was geworden, omdat ik daar in mijn vorige baan niet veel mee deed. Bijkomend voordeel is de locatie van mijn nieuwe kantoor op de Kop van Zuid: het doet zeker niet onder voor de ontwikkelingen en de ‘buzz’ rondom Rotterdam CS.

Is er een zaak waar u speciaal weer voor de advocatuur ingegaan bent en die u hoopt te mogen doen?
Zaken waar ik meer waarde kan toevoegen dan mijn juridische kennis. Bijvoorbeeld zaken waarin sprake is van een ruziesituatie tussen familieleden die betrokken zijn bij een onderneming. Dan kom je in een mediationachtige setting. Als het lukt om in een dergelijke sfeer een oplossing te vinden voor het juridische probleem en ondertussen eraan bij te dragen dat het tussen partijen op persoonlijk vlak ook weer beter gaat, dan word ik daar blij van.

Wat is het eerste dat u op uw bureau of in uw nieuwe kast heeft neergezet?
Een das is wat me te binnen schiet. Een verhuisdoos met boeken, foto’s en mijn enige ‘tombstone’ van een deal uit mijn M&A-tijd bij NautaDutilh, staat nog stof te vangen in een hoekje bij mij thuis. Daarmee moet ik nog eens langsrijden bij kantoor. Ik kom echter meestal op de fiets naar kantoor en moet dan over de Erasmusbrug naar de Kop van Zuid. Een zware doos achterop gaat is dan net iets teveel van het goede. Natuurlijk komt er ook nog een foto van mijn dochtertje op een prominente plaats.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top