Website voor juristen

Mr. Rally 2014: inschrijfdatum verlengd!

rally2013-145-chrisvanhoutsDe inschrijfdatum voor de Mr. Rally 2014 is verlengd tot 10 september. Een flink aantal juristen uit alle hoeken en gaten van Nederland heeft zich inmiddels ingeschreven voor de vierde editie van de Mr. Rally. Maar er is nog plek voor een aantal equipes. Op zaterdag 13 september wordt de rally verreden ten bate van Lawyers for Lawyers. Ook dit goede doel steunen en genieten van een mooie rit over de Utrechtse Heuvelrug en door de Betuwe? Schrijf u dan snel in via www.mr-rally.nl!

 

Straf- en familiezaken in Almere tijdelijk hervat

rechtbank plaatjeVanaf half november houdt de rechtbank Midden-Nederland weer straf- en familiezittingen op de zittingslocatie in Almere. De politie heeft laten weten tot 31 december capaciteit beschikbaar te stellen voor de inzet van parketpolitie. Voor een structurele oplossing in 2015 zijn de partijen nog in overleg.

 

Schots avontuur voor advocaten

kiltHet European Lawyers’ Programme gaat op 7 april 2015 weer in Edinburgh van start. Dit geeft een Nederlandse advocaat de mogelijkheid om samen met twaalf advocaten uit andere Europese landen aan de Universiteit van Edinburgh een negendaagse introductiecursus volgen met aansluitend een tien weken lange praktijkstage. De advocaten lopen dan mee met één van de rechters van de Court of Session en een Schotse advocate. Solliciteer voor 1 oktober naar één van de felbegeerde plaatsen. Voor inlichtingen: cornéDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

Protocol ronselpraktijken van de baan

bas-martensEr komt toch geen protocol dat ronselpraktijken door strafrechtadvocaten moet tegengaan. En er komt ook geen apart beleid voor de problemen rondom de overname van zaken. Dat heeft het dekenberaad beslist na bijna drie jaar gesteggel binnen de balie. “We zijn stellig van mening dat nieuwe regels niet nodig zijn”, aldus Bas Martens, voorzitter van het dekenberaad.

 

Top rechtspraak opent Grotiusgebouw Radboud Universiteit

Radboud082-chrisvanhoutsGeert Corstens, president van de Hoge Raad en alumnus van de Radboud Universiteit Nijmegen, opent vandaag samen met vier andere vooraanstaande Nederlandse juristen het Grotiusgebouw van de Radboud Universiteit. De rechtenfaculteit is de hoofdbewoner van het nieuwe gebouw. Voorafgaand aan de opening verzorgt Geert Corstens een voordracht met de titel ‘De rechter in de rechtsstaat’.

 

Bernard Wientjes wordt leerstoelhouder Universiteit Utrecht

Bernard WientjesBernard Wientjes wordt de eerste leerstoelhouder van de Utrecht Chair for Entrepreneurship and Leadership bij de Universiteit Utrecht. Deze wisselleerstoel is ingesteld om de praktijkgerichte competenties van studenten in ondernemerschap en leiderschap te bevorderen. Wientjes zal deze wisselleerstoel per 1 september een dag in de week bekleden voor de duur van een jaar.

 

Save the date: Mr. Toga event

MR11 BWA 2 11 toga-100De zomer loopt ten einde, wat door velen met lede ogen wordt aangezien. Aan de andere kant betekent dit dat de Gouden Toga-verkiezing binnenkort weer van start gaat. Dit is de prijs voor de beste in print verschenen wervingsadvertentie die jaarlijks door Mr. wordt uitgereikt tijdens het Toga event. Naast deze prijs worden ook de Gouden Bef, Gouden Muis en Gouden Sleutel verdeeld, respectievelijk de publieksprijs, de prijs voor de beste website en de beste niet op werving gerichte advertentie.