ARAG stelt expertise, netwerk en schaal ter beschikking

Delen:

ZN_200429_ARAG_Depositphotos_95375950_s-2019

ARAG stelt zijn expertise, netwerk en schaal ter beschikking aan Regulatory Lab. Deze Amsterdamse onderneming helpt onder andere notariskantoren, advocatenkantoren en belastingadviseurs met een klantvriendelijke en geautomatiseerde cliëntacceptatie- en Wwft-oplossing. 

Wet- en regelgeving tegen witwassen en terrorismefinanciering leggen steeds meer administratieve druk op organisaties en frustreren zo het cliëntacceptatieproces. “De ervaren compliancedeskundigen van Regulatory Lab hebben in samenwerking met notariskantoren, advocatenkantoren en belastingadviseurs een innovatieve oplossing ontwikkeld. Regulatory Lab heeft sinds haar oprichting in 2018 een significant cliëntportfolio weten op te bouwen”, licht ARAG toe.

Relevante aansluiting

“Met Regulatory Lab automatiseren kantoren het onboarding-proces en kunnen deze kantoren voldoen aan identificatie-vereisten van de Wwft en Voda. De applicatie vervangt het huidige handmatige proces met formulieren en Excel-sheets volledig.” Medeoprichter van Regulatory Lab Joost Tulkens is blij met deze steun: “ARAG sluit met hun relevante ervaring en expertise perfect aan bij de visie van Regulatory Lab. Zij zorgen dat wij de juiste ondersteuning krijgen op het gebied van marketing en geven ons een kwalitatief netwerk aan nieuwe potentiële cliënten die goed passen bij de groeifase van onze onderneming.”

ARAG gaat Regulatory Lab verder ondersteunen op het gebied van teamontwikkeling en funding en helpt daarnaast om het sales- en marketingproces te verbeteren. Op deze manier helpt ARAG de juridische beroepsgroep en ondersteunt het een innovatieve onderneming verder te groeien.

Middels innovatie drempels wegnemen

Richard Faas, director of innovation bij ARAG Nederland licht de samenwerking toe: “Binnen de ARAG Legal Tech Studio scouten en selecteren we continu start-up initiatieven die het recht toegankelijker maken. Het team van Regulatory Lab is zeer ervaren en richt zich op een actueel en belangrijk thema in de sector. We stellen onze schaal en expertise dan ook graag ter beschikking om verdere groei te realiseren.” De ARAG Legal Tech Studio is opgezet vanuit de overtuiging om voor iedereen het recht toegankelijk te maken. Jaarlijks staat rechtsbijstandsverzekeraar ARAG zes legal tech startups bij met kennis, schaal en financiering. Het portfolio bestaat inmiddels uit vijf verschillende startups. In de helft van de samenwerkingen is ARAG van plan om, in samenwerking met een externe financier, nog eens een financiële impuls te geven om verdere groei te faciliteren.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven