Burn-out alleen werkgerelateerd?

Delen:

Burn-out alleen werkgerelateerd?

Een recent rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO dat burn-out uitsluitend vanuit werkdruk benadert heeft voor opschudding gezorgd. Die verontwaardiging is onterecht, zegt psychotherapeut en coach Carien Karsten op de website van Intermediair.

Tegen het rapport ageerden deskundigen vorige maand omdat de definitie van burn-out als veel te beperkt wordt omschreven. Het ontneemt het zicht op belangrijke oorzaken zoals de thuissituatie en persoonlijke kenmerken.

Karsten echter vindt de verontwaardiging begrijpelijk, maar onterecht: “het gaat niet over de oorzaak van stress, maar om de manier waarop je ermee omgaat. En dat is de crux. Als je daarnaar kijkt, komen de persoonlijke omstandigheden vanzelf aan de orde. Daar hoeft dus niets over in de definitie te staan”. Lees het hele artikel hier.

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven