Dealmaker van de week: Casper Riekerk (Finnius)

Delen:

Casper RiekerkDealmaker van de week is Casper Riekerk (Finnius), die de start-up Bunq bijstond in het verkrijgen van een Nederlandse bankvergunning, waarmee het de eerste nieuwe concurrent sinds jaren is voor de Nederlandse bancaire sector. Ondernemer Ali Niknam werkte drie jaar aan de lancering van betaaldienst Bunq, dat een IT-platform met betaalapplicaties biedt waar onder meer betaald kan worden met selfies en vingerafdrukken.

Casper Riekerk, dealmaker voor Finnius: “Het is bijzonder dat een zelfstandige start-up een bankvergunning krijgt. Dat is uniek voor Nederland. De lat voor toetreding tot de bancaire sector lag al heel hoog en door de kredietcrisis is die nog veel hoger komen te liggen. Het was een grote uitdaging om een innovatieve onderneming met alle bijkomende risico’s en onzekerheden te helpen starten in een omgeving waar alles gereguleerd is en gericht is op het wegnemen van risico’s. Bunq heeft DNB overtuigd en dat is een prestatie van formaat. Het vestigingsklimaat van Nederland is achteruit gegaan, de regels over beloning en de toezichtkosten wijken voor de sector nogal nadelig af van de gangbare praktijk in de EU. Daar bedanken veel toetreders voor, zij bedienen de Nederlandse markt dan liever vanuit bijvoorbeeld Luxemburg, Duitsland of het Verenigd Koninkrijk. Nederland houdt voor sommige partijen toch aantrekkingskracht en gelukkig zijn er nog ondernemers zoals Ali Niknam en zijn team die het aandurven. Bij de start van het project heeft bunq contact gezocht met toezichtexperts van diverse advocatenkantoren. Voor bunq was de persoonlijke klik en flexibiliteit belangrijk. Onze aanpak en uitgebreide praktische ervaring met DNB sprak ze aan en resulteerde in een mooie samenwerking.”

Adviseurs Bunq (Ali Niknam): Finnius (Casper Riekerk, Bart Bierman)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven