Dealmaker van de week: Lennaert Posch (Rutgers & Posch)

Delen:

Lennaert Posch en Babette WaltmanDealmaker van de week is Lennaert Posch (Rutgers & Posch), die betrokken was als adviseur van Pavilions West bij de aankoop van Hotel The Toren. Directeur Eric Toren heeft zijn aandelen in dit Amsterdamse hotel, al vijf jaar op rij is uitgeroepen tot beste hotel van Nederland door Tripadvisor, verkocht. Toren gaat internationale hotels omvormen naar Amsterdams voorbeeld.

Lennaert Posch, dealmaker voor Rutgers & Posch (op de foto met Babette Waltman): “Bijzonder was dat de onderneming van Hotel The Toren eigendom was van één verkoper en het vastgoed waarin een deel van die onderneming gevestigd is, eigendom was van andere entiteiten. Onze cliënt wilde per sé het hotel én het vastgoed verwerven. Al snel werd aan mijn collega Babette Waltman en mijzelf duidelijk dat alle verkopers zo hun eigen wensen hadden ten aanzien van de respectievelijke transacties. Ze werden ieder ook door eigen advocaten bijgestaan. De advocaten aan de overzijde van de tafel zagen echter ook het belang van een goed parallel verloop van de twee transacties en collectief is ervoor gezorgd dat de transacties tegelijkertijd getekend en geclosed konden worden. Spannend was het toen een derde partij die stelde een claim te hebben op één van de verkopers beslag deed leggen op aandelen die onderwerp waren van de transactie. De closing werd daardoor opeens onzeker. Gelukkig is dat probleem tijdig opgelost.

Onze cliënt, Pavilions West Ltd., is een in Hong Kong gevestigde exploitant van hotels en resorts die – tot nu toe – met name een presence in Azië heeft. De cliënt is naar ons verwezen door Oldham, Li & Nie, een kantoor uit Hong Kong uit ons internationale netwerk. Pavilions West is voornemens na deze eerste aankoop meer acquisities in West-Europa te gaan doen. Samen met de fiscalisten van Amstone is daartoe een internationale houdsterstructuur opgezet van waaruit deze en andere aankopen plaatsvinden. Er gebeurt momenteel veel op de hotelmarkt en er blijven boutique en luxe hotels bijkomen. Recente voorbeelden in het Amsterdamse centrum zijn The Hoxton en de W. Al hoor je ook wel geluiden dat Amsterdam nu teveel hotelkamers en toeristen heeft, blijft er wel ruimte, met name voor nieuwe boutique-concepten.”

Adviseurs Pavilions West Ltd.: Rutgers & Posch Advocaten (Lennaert Posch, Babette Waltman), Holdinga Matthijssen Kraak notarissen (Corrine Holdinga, Rob Londeman), Amstone (Martijn de Jong)

Adviseurs The Toren (Eric Toren): Fort Advocaten (Terry Steffens, Edward van Leeuwen Boomkamp)

Adviseurs verkopers gerelateerde vastgoed: Blenheim Advocaten (Michiel van den Brink, Bob te Dorshorts)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven