Dealmakers van de week: Luc Habets, Annick Bredero en Femke Prins (Lexence)

Delen:

Als Dealmakers van de week deze week het Lexence-team van Luc Habets, Annick Bredero en Femke Prins, die als adviseurs van Sentia en Waterland betrokken waren bij de fusie tussen Sentia en Intelligent, beide actief in webhosting. Waterland Private Equity zal groeikapitaal verschaffen. Intelligent is marktleider in Belgie met o.a. de merken Combell, Register, Unitt en Stone IS. Sentia richt zicht op complexe, schaalbare bedrijfskritische IT-platformen in de Benelux. Het fusiebedrijf telt meer dan 300 medewerkers in België en Nederland.

Luc HabetsLuc Habets, dealmaker voor Lexence: “Wij hebben al meer dan twaalf  jaar een uitstekende relatie met Waterland en hebben vele malen juridisch mogen assisteren bij  buy and build trajecten. Eind vorig jaar nam Waterland jaar samen met het management een belang in Sentia. Wij hebben het sterk groeiende Sentia, een toonaangevend bedrijf op het gebied van IT-outsourcing en managed services, vervolgens in 2015 geassisteerd bij een aantal strategische overnames. De recente fusie met het Belgische Intelligent levert een nog mooier en groter bedrijf in de hostingsector op met een – gezien de verdere groeiplannen –  interessant en spannend vervolg. Sentia en Intelligent hebben namelijk de ambitie om na de fusie door te groeien tot één van de grootste Europese hosting spelers.”

Annick BrederoAnnick Bredero, dealmaker voor Lexence: “Intelligent en Sentia zijn vergelijkbare ondernemingen die naast een sterke organische groei in hun thuismarkten België en Nederland een indrukwekkende consolidatiegolf in de hostingmarkt hebben ingezet. Zij worden hierin ondersteund door groeikapitaal verschaft door het management en Waterland Private Equity. De Belgisch/Nederlandse fusie tussen Intelligent en Sentia was een intensief en spannend proces met veel juridische en  fiscale uitdagingen. Maar wat bovendrijft is dat de belangen van alle betrokkenen parallel liepen en volledig gericht zijn op de toekomst.

Femke PrinsFemke Prins, dealmaker voor Lexence: “De samenwerking tussen partijen en hun juridische adviseurs verliep soepel en plezierig. Natuurlijk zijn er de “bekende” kleine cultuurverschillen tussen België en Nederland maar die vallen in het niet bij de overeenkomsten tussen de bedrijven en hun gezamenlijke visie op de toekomst. De ICT sector waarin beide bedrijven opereren, profiteert van de aantrekkende economie. Er zijn gefragmenteerde deelmarkten, waaronder de hostingmarkt, en er is steeds meer concurrentie, met name uit het buitenland. Wij zien en verwachten veel M&A activiteit mede omdat ondernemingen die zich niet aanpassen het risico lopen “stuck-in-the-middle” te belanden.” 

Adviseurs Sentia BV, Waterland Private Equity (Cedric Van Cauwenberghe, Tomas Simons, Niels Kreuk): Lexence (Luc Habets, Annick Bredero, Femke Prins, Jurjen Mos, Nicky Spaan)

Adviseurs Intelligent Group (Jonas Dhaenens) : DLA Piper (Brussel: Koen Selleslags)

Adviseurs banken: Allen & Overy

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven